Mindig, egyre magasabbra!
Exkluzív interjú Csányi Olivérrel
 
Az Amerikában pallérozódó, 2017-es felnőtt bajnokunk, Csányi Olivér az elmúlt időszakban szorgos hangyaként gyűjtögeti a világranglista pontokat és egyre feljebb lépdel azon a bizonyos ranglétrán. Célja, hogy bekerüljön a Top 1500-ba, amely, mint mondta, újabb ajtókat nyithat meg előtte. Így még az is benne lehet a pakliban, hogy egyetemet vált egy erősebb golfcsapat reményében.HG Milyen volt a szezonod Amerikában?

- A tanulmányi eredményeim nagyon jók lettek. A 3,625-ös átlag önmagáért beszél, Amerikában négyes a maximum, amit el lehet érni. Golf szempontjából vegyesre sikeredett. Korábbi edzőnk nyugdíjba vonult és ez a változás az egész csapat teljesítményére – közte az enyémre is – rányomta a bélyegét. A helyére érkező fiatalabb tréner kezei alatt a felkészülési körülmények nem voltak optimálisak. Tavasszal az időjárás is szörnyű volt, hetekig nem tudtunk gyakorolni. Emiatt a versenyeken sem teljesítettünk olyan jól, mint szerettünk volna. A régió döntőből végül rájátszásban egy kifordult putt miatt nem jutottunk az országos döntőbe. Nem baj, majd jövőre, ha itt folytatom.

HG Ezt hogy érted?

- Nyitott szemmel járok. Szeretnék egy magasabban jegyzett egyetemi csapatba kerülni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy minél több WAGR minősítésű versenyen induljak. Ha sikerülne a Top 1500-ba bekerülnöm a világranglistán (jelenleg a 2715., szerk.!), lehetőség adódhatna a váltásra.
HG Az elmúlt időszakban két ilyen nemzetközi megmérettetésen is indultál, amely sok pontot hozott a konyhára.

- Abszolút! A Szlovén Nemzetközi Amatőr Bajnokságon elért 21. helyezésemmel például több mint 260 helyet javítottam a világranglistán. Bár való igaz, ezért alaposan megszenvedtem. Kisebb vírussal küzdöttem, ráadásul a körülményekre alaposan rányomta a bélyegét a nagy mennyiségű csapadék. A greenek szét voltak ázva, lassúak és kiszámíthatatlanok voltak, míg a fairway-ek egyáltalán nem gurultak. A hosszú játékom jól működött, ám a rövid játékom már kevésbé, így több birdie esélyt is elszalasztottam.

A játékomat tekintve hasonló volt a helyzet a Szlovák Golf Touron. Feketéről játszva (6565 méter) a hosszú skalicai pályán voltak egészen káprázatos kezdéseim, amire jó visszaemlékezni, ám a puttok továbbra is akadoztak. Dolgoznom kell rajta! Azonban örömmel töltött el, hogy a középső napon sikerült mínuszt játszanom, - a mezőny aznapi legjobb eredményét - amivel vélhetően sok világranglista ponttal gazdagodhatok. Ez szerdán derül ki, amikor frissítik a listát.
HG Láttuk a közösségi oldalon, hogy az Emil Frey jóvoltából egy autót kaptál.

- Igen! Nagyon hálás vagyok és köszönöm az Emil Frey-nek a támogatást, akik egy fantasztikus Mazdát biztosítanak számomra, hogy a nemzetközi helyszínekre eljuthassak.

HG És mi a helyzet a hazai versenyekkel?

- Elsősorban világranglista pontokat szeretnék gyűjteni, ezek a versenyek élveznek prioritást. Mindenesetre a tervek szerint a Magyar Nyílt Bajnokságon ott leszek Balatonudvariban.

Pünkösd hétfőn pedig a Golfiesta Ranglista versenyén – ahol én is tag vagyok - életem legjobb eredményével, 66 (-6) ütéssel nyertem.

Külön öröm, hogy anyaklubomban, a Pannonián értem el ezt az eredményt.(fotók: MGSZ, Facebook/Csányi Olivér, Golfiesta)

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés