Kommentátor szemével: Itt a Tiger – Hol a Tiger?!




- Cservák László írása -

Ígéret szerint visszapillantunk Tiger Woods teljesítményére a Memorial Tournamenten.

Sőt, kezdjük talán mégis egy kicsivel régebbről, hogy nagy szeretetnek örvendve, parádés játékkal áprilisban megnyerte a US. Masterst, egyben tizenötödik Major versenyét. Kis pihenés után vágott neki a PGA Championshipnek, vagy talán épp a szokatlanul sok pihenés lehetett az oka, hogy kiesett a cut-on, pénteken este már csomagolhatott is.

A Memorialt már ötször megnyerte, jó érzésekkel érkezett az idei versenyre is a Muirfield Village pályájára.

Csütörtökön a tízesen kezdett, az utolsó 5 lyukon 3 birdie-t csinálva 70 ütéssel (-2) a megosztott 23. helyen állt. Amikor ezen a pályán utoljára nyerni tudott, hasonlóan hetvennel nyitott.

Második körében a kezdő bogey és a befejező dupla közé a parokon kívül 3 birdie társult, az aznapi parral összesítésben 142 ütéssel (-2) a 17 rajtból tizenhetedszer teljesítette a cut-ot.

Szombaton a forduláskor az addigi 4 birdie-nek köszönhetően már összesített -6-tal állt, és az élcsoportban jegyezték, majd jött egy dupla a tízesen, és a remény egy kiugró teljesítményre hamarosan szertefoszlott. A befejező 2-2 birdie és bogey azt jelentette, hogy 212-vel (-4) a megosztott 25. helyen várta az utolsó napot. 

Benne volt a levegőben!

Aztán valami elindult vasárnap. Az első kilencen 5 birdie-t szerzett, megint tényezővé vált, lehetett szurkolni neki. Az amerikai tévékommentátorok már arról beszélgettek, hogy ha így megy tovább, megjavíthatja 63-as egyéni rekordját  Muirfield Village-ben, valamint, hogy hány ütéssel lehet megnyerni a versenyt, és a reménybeli -14-re őt is képesnek tartották. Ráadásul hamarosan jött is még 2 birdie, a tizenkettes után -11-re állt, szurkolói joggal reménykedhettek. Aztán jött a hideg zuhany, bogey a 14-esen, majd befejezésül a 18-ason, és a vége kijózanító -9, ezzel a megosztott kilencedik helyen végzett.
 

„Győzelmi reményeim már nem lehettek, az volt a célom, hogy kétszámjegyű mínuszba kerüljek a nap folyamán, Ezt sikerült is elérnem, csak sajnos, megtartani nem.”
- nyilatkozta a verseny végén.

„Persze lehetett volna jobb is
. - folytatta. - Azt szerettem volna, hogy valami pozitívat vigyek magammal a gyakorló hétre a US Open előtt. Összességében nagyszerű napom volt, igazán jól ütöttem a labdát, és volt néhány szép gurításom is.”




A fentieket a nézők igazolni tudják, rengetegen követték Tiger játékát, állandóan zúgott a taps, készültek a felvételek. Tiger végezetül elmondta, hogy a kulcs egy apró módosítás a backswingjén, ami a Mastersen működött is, a PGA Championshipen meg nem.


„Megpróbálom a backswingemet mélyebbre vinni, hogy a jobb csípőmön egy kicsit több teher legyen, ezáltal több feszültség lesz a lábamban meg a csípőmben, tehermentesítve a hátamat -magyarázta a GOLFTV riporter hölgyének. - Ám az egész sikere azon múlik, mennyire vagyok merev. Ha úgy érzem, hogy jó a mozdulat, jobban tudok a csípőmre támaszkodni, de ha beszűkül a mozgásom, nehéz megcsinálni azt, amit akarok. Mindenesetre tudom, mi a teendő, és ez Augustában sikerült is. Nem sikerült megcsinálnom az utolsó versenyemen Bethgpage-en, nem is teljesítettem jól, viszont ez a hét sokkal jobb volt. ”-tette hozzá.




Nézzük, hogyan sikerült az egykori világelső Memorial versenye:




Woods drivere egész héten jól működött, vasárnap volt ebből a szempontból is a legjobb napja, a 14 fairwayből 12-t eltalált. Az utolsó körben 26 gurítása volt, összesen körülbelül 97 lábnyi, azaz kb 33-35 méteres távolságot győzött le ennyiből, ami szintén a legjobb mutatója a 4 nap folyamán.

A Tigris ugrani készül!

Legközelebbi fellépése a US Openen lesz a Pebble Beach-i pályán, ahol 2000-ben szerezte meg első amerikai bajnoki címét. Akkori legendás, 15 ütés különbségű győzelme a legnagyobb a kiemelt, Major versenyek történetében, az ő -12-es első helyét a második helyezett plusz hárma követte! Ez a US Open volt az első az összesen 4, egymást követően megnyert Major sorában, amit ebben az összetételben soha senki nem tudott még megtenni. Ez a „Tiger Slam”.

Ide készül tehát Tiger Woods a következő héten, addig meg megpróbál megfelelően felkészülni a versenyre. Tekintettel arra, hogy szülőföldje a kaliforniai Cypress, egykori államába jó emlékekkel és ismét jó érzésekkel készül.
 

„Minden nap történt valami
- hangzott még el a nyilatkozatban a 43 éves Woodstól, aki eddig 81 PGA Tour győzelemmel és 15 Major elsőséggel büszkélkedhet. - Elkövettem pár hibát, és nem tudtam a kártyámat olyan tisztán tartani, ahogyan szerettem volna. Becsúszott egy-két gyengébb ütés vasakkal itt és ott, de legjobban persze a duplák fájnak. Ilyeneket nem engedhet meg az ember az Openen. Ha ezeket a dolgokat tisztába teszem, minden rendben lesz!”


Hú, de lehet máris várni azt az eseményt!!!!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés