Jubilál a Monarchia Kupa: Dobogós helyezéseket vár a kapitány




K&K Monarchia Kupa: Konopiste - Csehország

Immár 20. alkalommal rendezik meg 2019. június 3-6. között Csehországban 6 ország - Ausztria, Horvátország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország – részvételével a Monarchia Kupát. Jakobi Lászlóval, a válogatott szövetségi kapitányával beszélgettünk, aki nagyon bizakodó a rangos torna előtt. Mint mondta, minden adott egy sikeres versenyhez, ahol a bruttó csapatnak reális esélye van a dobogóra, míg a nettó együttes zsinórban az 5. győzelmére hajt.

Elérkezett az idő

A válogató eredmények alapján és a lemondások után erős csapatokat és párokat sikerült összeállítanunk.
A bruttó nemzeti együttesben több olyan játékos is helyet kapott, aki eddig a nettóban vállalt vezérszerepet (Nagy István, dr. Takács János), így benne van a levegőben egy bravúros teljesítmény. Ráadásul Baldauf László és Hideg János újoncként, új lendületet adhat. Azt gyorsan hozzátenném, hogy még senki nincs csúcsformában, de igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat.
Az első két napon párok versenyeznek és a két legjobb páros eredménye számít, a 3. napon pedig a legjobb 4 egyéni eredmény van versenyben. Ami még érdekesség, hogy először a torna történetében nem egy, hanem két pályán zajlik majd a küzdelem, ami még kiszámíthatatlanabbá teszi a végeredményt.

Párok
A csapattal közösen arra törekedtünk, hogy olyan duókat alkossunk, akik jól kiegészítik egymást. Úgy vélem, bármelyik páros képes kiemelkedőt nyújtani. A hiányzók az Eb -re nyilván még jobban erősíteni fogják a csapatot. Gondolok itt Kovács Tituszra, vagy épp Bohács Zsoltra, az ő szemük előtt a kontinensdiadal lebeg.

Bruttó:

Horváth Joe – dr. Takács János, Baldauf László – Hideg János, Nagy István – dr. Horváth Péter

Nettó: Molnár Mihály - Malatyinszki Tamás, Koplányi Tibor - Jakobi László, Dietrich Gábor - Dietrich Tamás

A nagy kérdés: Összejön-e zsinórban az ötödik nettó győzelem?

Nagyon nagy eredmény lenne, de azt hozzá kell tenni, hogy az elmúlt években egy ütés, vagy playoff döntött a mi javunkra. A rájátszás nagyon emlékezetesre sikerült. Én álltam az elütőre, és egy olyan szakaszt sikerült kétszer is par-ra játszanom, amit se előtte, se utána soha.  Nem leszek nagyon csalódott, ha idén nem jön össze. A fő esemény az Eb, ahol szeretnénk mind a két csapattal nagyot durrantani.

Program

A viadal június 3-án kezdődik a gyakorlónappal, a kapitányok tanácskozásával és este a hivatalos megnyitóval, amelyen a csapatok nemzeti himnuszukkal vonulnak fel. Másnap - június 4-én – négylabdás - legjobb labdás játékot játszanak. Június 5-én greensome-ra kerül sor a jobbik drive kiválasztásával, majd június 6-án egyéni játékkal zárul a viadal.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés