MEMORIAL Tournament: Nagy nevek a CUT-on kívül
Kezdjük a végén: a pénteki játéknapot követően hetvenhárman jutottak be a cutba, tehát a 120 játékosból ennyien léphetnek pályára szombaton és vasárnap.

Phil Mickelson, Rory McIlroy, Matt Kuchar, Jason Day, Justin Thomas, Tony Finau, szép névsor, nem igaz? Nos, többek között ők is tervezhetnek szabadidős programot a hétvégére, nagy meglepetésre ezek a hírességek is kiestek a versenyből.

A kedvező időjárásban a nap legjobb eredményét Justin Rose nyújtotta, hat birdie mellett két eagle segítségével 10 ütést tudott megspórolni a tervezett 72-ből, ezt egy bogeyval ugyan kilencre rontotta, de ez így is egy fantasztikus kör volt! Kár, hogy az első napon plusz hármat játszott (3 bogey, 1 dupla és 2 birdie), ám az összesített -6 az angol fiút így is a megosztott 10. helyre emelte.Az élen hármas holtverseny alakult ki mínusz kilenccel Troy Merritt (69+66), K.H.Lee (68+67) és Martin Kaymer (67+68) között.

A dél-koreai Kyoung Hoon Lee hibátlan játékát 5 birdie-vel javította, így került az első helyen osztozók közé, mindkét társa viszont összesített mínusz tízről rontott kilencre. Merritt két alkalommal is állt 10 ütéssel a par alatt, mindkétszer 1-1 bogey következtében kellett megosztania a vezető pozíciót. Kaymer a 10-esen kezdett, ő az utolsó lyukon, a kilencesen hibázott, és írta át összesített mínusz tízét kilencre.

Az utóbbi időben újra biztatóan szereplő Jordan Spieth áll a negyedik helyen. A PGA Championshipen T/3, a Charles Schwab Challenge-en T/8-as eredményekkel javuló formát mutat. Mai játékának hozadéka a -8-as állás. Első nap hattal játszott a par alatt, pénteken ehhez tett hozzá kettőt (3 birdie, 1 bogey), tehát egy ütéssel lemaradva lehetnek nagy reményei a vasárnapi győzelemre.

Öten (Bud Cauley, Patrick Cantlay, Emiliano Grillo, Adam Scott és Rickie Fowler) mínusz héttel, szintén öten (Andrew Putnam, Danny Willett, Austin Cook, Marc Leishman és a már említett Justin Rose) mínusz hattal várják a támadási lehetőséget a szombati fordulóban, a „moving day”-nek nevezett napon, általában speciális taktikát felvonultatva.

Tiger Woods
is biztatóan játszott, mínusz négyét egy dupla bogeyval rontotta kettőre. Nyilatkozata szerint lassan formába lendül, meglátjuk, mit hoz számára a hétvége.
Shubhankar Sharma ütését kell még megemlíteni: az indiai játékos a par 5-ös ötödik lyukon 250 yardról hetes vassal a második ütésével a lyukba talált, megszerezve a PGA Tour idei ötödik albatroszát!

A szombati közvetítés este 10-kor kezdődik a Sport2 csatornán, ma is Faragó Richárd és Király Levente várják a nézőket. Jó szórakozást!


Cservák László

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés