Cservák gondolatai: Moore vezeti a mezőnyt


Beszámoló a The Memorial Tournament 1. napjáról


Nem is tudom, kiknek írom ezt a kis beszámolót, hiszen nagy valószínűséggel az egész ország a tévékészülékek előtt ülve nézte megbabonázva a közvetítést a Memorial Tournamentről…

Annak a pár embernek, aki ebből kimaradt, mégis elmondanám a következőket:

Százhúszan álltak rajthoz a Jack Nicklaus által tervezett Muirfield Village par 72-es golfpályáján a csütörtöki versenynapon.

Az időjárás a délelőtti indulók számára kedvezőbb volt, nem véletlen, hogy akkor születtek a jobb eredmények. A legjobb eredményt, mínusz hetet Ryan Moore érte el, hiba nélküli körében hét birdie-t csinált, ezzel az első helyen áll. Kisebb meglepetésre a hosszabb ideje nem a képességei szerint teljesítő Jordan Spieth neve mellett is -7 állt, mégpedig 5 birdie és 1 eagle segítségével. Spieth   aztán a par 3-as 17-esen hibázott, de a -6 egyrészt a jelenlegi második helyet jelenti számára, másrészt biztató lehet a folytatásra is.

A média megkülönböztetett figyelemmel kíséri Tiger Woods szereplését, az egykori világelsőnek legközelebbi győzelmével lehetősége van fölzárkózni a 82 tornagyőzelmet számlált legendás Sam Snead mellé. Csütörtöki -2-je nem veszi el ennek lehetőségét, de 4 birdie-je és 2 bogeyja csak közepesnek mondható.

Heten állnak mínusz kettővel, ami az első játéknap után a megosztott huszonharmadik helyet jelenti. Köztük van Phil Mickelson is, aki nagyon megfontoltan játszott, és 8 par után a kilencedik szakaszon szerezte meg első birdie-jét. Phil aztán még 2 birdie-t szerzett (a 13-ason és a 14-esen), majd a 16-os par 3-ason bogeyval rontva alakította eredményét – 2-re. A 14-es megér egy külön gondolatot.

A szakkommentátorként közreműködő Sir Nick Faldo vidáman élcelődött a pályát tervező Jack Nicklaussal, hogy milyen átalakítást végeztek a 14-es lyukon. A cél az volt, hogy taktikára kényszerítsék a játékosokat, hogy hosszú, vagy közepes vas kezdés után milyen wedge-zsel támadják a 363 yard hosszú (rövid) lyukat. Erre Mickelson driverrel esett neki a támadásnak a szakemberek teljes elképedésére. A versenyt követően Lefty a következő magyarázatot adta:

„Két driver van a táskámban, már a US Openre készülök. Hat olyan szakasz van a muirfieldi pályán, ahol használni tudom ezeket, ezek egyike a 14-es. Úgy láttam, kb. 320 yard után kiszélesedik a fogadó rész, ezért nem a vas-vas variációt választottam, hanem driverrel kezdtem.”

A birdie-t nem nagyon kell magyarázni, kérdés, változik-e majd a taktikája a meglehetősen éles kritika hatására…

Az élboly elég sűrű, az említett -7 és -6 mellett öten - 5-tel, négyen - 4-gyel állnak.Ez persze csak az első nap volt, semmi meghatározó dolog nem történt.

Ami biztos, érdemes követni az eseményeket a Sport2 csatornán este fél 9-től. A mai közvetítésben Faragó Richárd és Király Levente lesz a nézők segítségére a játék megismerésében.
 
Cservák lászló


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés