Match Play: Öntsünk tiszta vizet a pohárba!




Számos megkeresés érkezett a hétvégi, VIII. Magyar Match Play Bajnokság lebonyolításával kapcsolatban. A pontos nevezettek számát egyelőre nem ismerjük, mivel még ma éjfélig lehet még jelentkezni 23:59 óráig a Szövetség online felületén. Igyekszünk tiszta vizet önteni a pohárba Dietrich Tamás segítségével.

WAGR minősítő verseny  

A Match play Bajnokság egy nemzetközi megmérettetés, éppen ezért, hogy a magyar élversenyzők tudjanak WAGR pontot szerezni, a férfiaknál egy 32-es, míg a nőknél a várhatóan alacsonyabb részvétel miatt egy 16-os táblát alakítottunk ki.

Továbbá, hogy népszerűsítsük a versenyt - a WAGR versennyel párhuzamosan -, meghirdettünk egyéb kategóriákat (Szenior, Junior) amely nem WAGR, hanem ranglista pontokért zajlik majd. Ebben az esetben, jelentkezéskor ezekben a kategóriákban kell neveznie. A versenyen pedig a kategóriában lévő ellenfelekkel mérik össze tudásukat (tehát junior a juniorral, szenior a szeniorral).

HCP limit:

Férfiak (minden kategóriában): 18.0 (EHCP)
Nők (minden kategóriában): 22.0 (EHCP)
Nettó (Férfiak és Nők) kategória: 28.0 (EHCP)

Ugyanez igaz a nettó kategóriára is, amellyel a magasabb, a hcp-es játékosoknak kívántunk kedvezni, akik bár nem olyan erősek, ugyanakkor szeretik a match play formát és szeretnének versenyezni. Ha a Nettó kategóriába jelentkezett vagy sorolt versenyzők száma nem éri el a 8 főt, akkor nettó kategória nem kerül megrendezésre.  

Fontos:
Ha mondjuk lekerülsz a saját tábládról (WAGR 32, 16-os tábla), tehát például a férfiaknál a 33. vagy akkor automatikusan a nettóban játszhat az illető. Ide nem kell külön nevezni!

Lebonyolítás

1. nap (péntek) HCP alapján áll össze a 32-es (férfi) vagy a 16-os (női) tábla. 

Férfiak:

Ha a férfiak száma nem éri el a 16-ot, akkor 1 kör kerül megrendezésre (Shot Gun indulás 10.00-kor). Amennyiben fölötte van, rendeznek délelőtti, úgynevezett 0. kört (8.00-tól) Ha mondjuk 17-en vannak, akkor egyet, ha 18-an, akkor kettő összecsapást rendeznek a legjobb 16-ba kerülésért. Viszont a kiemeltek nem lépnek pályára, ők automatikusan továbbjutnak. A maximális létszám esetében mindenki játszik délelőtt.

Példa délelőtti körre: Tegyük fel, hogy 20 versenyző van, akkor az első 12 játékos hcp szerint kiemeltnek számít, így 8 versenyző játszik a megmaradt 4 helyért.

Nők:

Ha a nevezettek száma nem éri el a 16 főt (erre jelenleg nagy az esély szerk.!), akkor nincsen délelőtti kör a hölgyeknél, más esetben (16-nál többen vannak) a fentebb leírt módon tartják.

A délutáni körre itt is hozunk egy példát:
Ha mondjuk 10-en neveztek, akkor 6 kiemelt játékos lesz és 4-en küzdenek a 8-ba kerülésért. A kiemeltek nem játszanak!


További program:
  1. versenynap: 2019. június 1. szombat
Shot Gun indulás 8.00-kor 2. kör és 14.00-kor 3. kör (negyeddöntő, elődöntő)
  1. versenynap 2019. június 2. vasárnap
Shot Gun indulás 10.00-kor 4. kör (helyosztók + döntő)


A TELJES VERSENYKIÍRÁST ITT OLVASHATJÁK!

JELENTKEZNI ITT
LEHET KEDD 23:59 ÓRÁIG!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés