Főtitkári tippek
A Magyar Golf Szövetség főtitkára, Makszin Áron kíváncsian várja a hétvégi Magyar Kupát, ahol egy új pozíció, a versenyigazgató is debütál, amitől egy gördülékenyebb lebonyolítást vár. Beszélgetésünk végén pedig tippjeit is megosztotta velünk az első szövetségi versennyel kapcsolatban.

HG Kezdjük a közgyűléssel, amely mindig egy kiemelt esemény a magyar golf életében. Hogyan értékeled?

Nagy öröm, hogy a közgyűlés egyhangúlag elfogadta az elmúlt év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint a 2019-es év terveit. Ez is az egységet bizonyítja, ami alapvető a magyar golf fejlődése szempontjából. Nyilván vannak megoldandó feladatok, illetve hibák, amelyek javításra várnak, de összességében egy jó indítása volt a 2019-es évnek.

HG Itt van előttetek rögtön az első nagy feladat, a 30. Magyar Kupa, ahol debütál a versenyigazgató pozíció, amelyet Jakobi András tölt be. Mit vártok ettől a pozíciótól?

Hat darab szövetségi versenyt érint: Magyar Kupa, Magyar Bajnokság, Magyar Open, Match Play Bajnokság, Klubcsapat Bajnokság, illetve Junior Open. Ez a pozíció egy egész csapat vezetését is jelenti: tapasztalt bírók, valamint önkéntesek segítik a munkát. Ebből kifolyólag lesz Fore Caddy (2) és live scorer (2-3) és hivatalos starter.  Ez önmagában egy gördülékenyebb lebonyolítást jelenthet, hogy egy ember kezében futnak össze a szálak. Mi a legjobbat reméljük ettől a rendszertől! Dicséretet nem várunk, de ha panasz nem lesz, az már nekünk siker.

HG Live Scoring tervben van?

Igen. A Szövetség weboldalán és közösségi oldalán is közzé tesszük a linket a versenynap reggelén, amelyen keresztül az érdeklődők követhetik az eredményeket.

HG Hogyan értékeled a verseny előkészületeit?

A helyszín rendben van, többen is nagyon dicsérték az elvégzett munkát. Úgy vélem, hogy a pályán történt módosítások, szintén hozzájárulnak a megfelelő játéktempóhoz. Jómagam szombaton délelőtt és vasárnap délután leszek kint, míg az Elnök úr, dr. Szivek Norbert a díjátadón teszi tiszteletét. A 100 fölötti induló létszámmal elégedettek lehetünk. Reméljük az időjárás is velünk lesz!

HG Nem tudom, hogy a Főtitkár mondhat-e tippet: Kik nyerik a Magyar Kupát!

Rózsa Dávid jó formában van, így én őt mondanám a férfiaknál, míg a nőknél valamiért meglepetést érzek: Berkenyei Daniella.

Köszönjük a beszélgetést! Sikeres versenyt!


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés