LPGA beharangozó: Amikor az álom valósággá válik

 
Ahogy beszámoltunk róla, történelmi tettet hajtott végre Lajtai-Rózsa Csilla a tengerentúlon! Ő az első magyar golfjátékos, aki a top amerikai ligában (LPGA) léphet pályára. Valóra vált álom, ugyanis az LPGA Tour az a versenysorozat, ahová Csicsi már gyerekkora óta vágyik. A csütörtöktől kezdődő 1,5 millió dollár összdíjazású Bank of Hope Founders Cup-on a világ legjobb játékosai, Sung Hyun Park, Ariya Jutanugarn, Minjee Lee, valamint a címvédő Inbee Park mellett bizonyíthat. Ria, Ria!
 
 
 
Bátran mondhatjuk, hogy a hétfői selejtezőn élete formájában játszott. Egyéni rekorddal (-8) kvalifikálta magát a világ legelitebb női sorozatának aktuális állomására. Mentális erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a két nappal ezelőtti Symetra tornáján betlizett (+6), és innen jött vissza.

 

Csicsi már évek óta ott kopogtatt LPGA ajtaján, de még azt a bizonyos utolsó lépést nem sikerült megtennie. Most ha csak egy állomás elejéig is, de beleszagolhat abba a légkörbe, ahova gyerek kora óta szeretne eljutni! Csilla természetesen nagyon feldobott, és majd kiugrik a bőréből:
 
„Eljött az ideje az első LPGA versenyemnek! Egyéni rekorddal… Mindig csak a következő ütés volt a cél. El sem tudom mondani, hogy mennyire izgatott vagyok!” – volt olvasható bejegyzésében.

 

 
A magyar golfszeretők szintén nagyon várják a pillanatot, amikor nagy kedvencük a pályára lép.  A legnagyobb közösségi oldalt elárasztották a lelkes gratulációk és a lájkok a hét elején és szinte vírusként terjedt a hír Lajtai-Rózsa Csilla történelmi tettéről.  Mondanunk sem kell, a lelkesedés azóta is tart, és a magyar golfozók egy emberként állnak Csicsi mögött.
 
Egy biztos, profi golfozónőnk ismét bizonyította, hogy bírja a nyomást. És ha már bekerült tornára, miért ne álmodhatnánk tovább? A sikeres bemutatkozás mellett megannyi statisztikai adat van, persze tudjuk ez egy teljesen más kávéház!
 

- 8 éves volt, amikor először fogott ütőt a kezébe egy golfrendezvény alkalmával, majd három év múlva, 11 évesen, egy hihetetlen karrier vette kezdetét. Az első golfversenyét rögtön meg is nyerte „C” kategóriában.

- Majd rövid idő alatt a legfontosabb hazai versenyeket is megnyerte, sőt a magyar győzelmek mellett számos nemzetközi kupát és előkelő helyet tudhat magáénak.

- Ő az egyetlen magyar játékos, aki megcsinálta a Grand Slamet, azaz Magyar Kupa győztes, Magyar Bajnok, Nyílt Magyar Bajnok, Junior Nyílt és Magyar Bajnok, ráadásul egyazon évben!

- a World Junior Golf Series világranglistájának vezetője volt 2012-2013-ban.

- 2013-ban vett részt első nemzetközi profi versenyén, ahol a legjobb amatőr játékos címét szerezte meg. 

- Európa Válogatott (2013) volt és a Vagliano Trophyn nyert a válogatottal. Ez is történelmi lépés,, hisz nem volt előtte sem magyar, sem közép- és kelet európai játékos a válogatottban. 

- 2014-ben szintén olyat tett, amit előtte még egy magyar golfozó sem: 2014 decemberében teljes jogú kártyát szerzett a Ladies European Tour (LET)-re, azaz profi lett. Majd 2015 februárjában a T35. helyen mutatkozott be a sorozatban, az ISPS HANDA NZ Women's Openen.

- 2016-ban az eggyel alacsonyabb szintű sorozatban, a LET Access Touron indult, melynek első versenyén a 21. lett.

- 2017-ben újabb szintet lépett és az Egyesült Államok élvonala alatti bajnokságon, a Symetra Touron kezdett versenyezni. Debütálásakor, a T 34. Helyen végzett.

- 2019. március 18-án, pedig sporttörténelmet, írt. Az egynapos LPGA "Local Open Qualifier" versenyén kiharcolta az indulási jogot a március 21-24. között rendezendő, 1,5 millió dollár összdíjazású Bank of Hope Founders Cup-ra.

 

A történet folytatását még nem ismerjük, de Csicsinek, finoman fogalmazva sem lesz könnyű dolga a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben. A legfontosabb az, hogy élvezze a játékot és akkor bármi megtörténhet. Csicsi már azon a szinten van, hogy bravúrra, a CUT-ra is képes lehet.
 
Természetesen a HG honlapján beszámolunk majd a legfontosabb történésekről.
 
Az EREDMÉNYEKET ITT követheti!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés