Dr. Klézli újra rendel

Következő kategória, a Timacuan Golf Club

 A Winter Pines Golf Club után újabb pályát látogatott meg Floridában Klézli Ferenc és a tapasztalatait, szokásához híven megosztja az olvasókkal!
 
„A játékot megelőzően a Kennedy Űrközpontban töltöttük az egész napot késő estig ott voltunk, és láthattuk, hallhattuk a SpaceX cég Falcon 9-es rakétájának kilövését. Egész életre szóló élmény marad.
 
A club egy semi-private club, azaz sok tulajdonosi klubtagja van. Vannak olyan területek, amiket csak a klubtagok használhatnak, például külön van egy pitching driving range a kb. 100-120 méteres hosszával. Ugyan megnyitották a pályát a nyilvánosság előtt, de valahogy erre a forgalomra nem voltak vagy nincsenek teljesen felkészülve.
 
A történet ott kezdődött, hogy időben érkezvén közölték a pro-shopban, bizony egyelőre nem tudnak kocsit adni, ami kötelező. Nincs is troli. Elmentem a driving rangre, ahova a starter vitt ki, mert kicsit odébb van, mint a klubház, és már 11-kor 30 fok meleg volt. 
 
A gyakorlást befejezve vissza a klubházhoz, és még mindig nem volt kocsi, és azzal kecsegtettek, hogy nem is lesz. Beszélgettem a pro-shop személyzetével, és bizony igencsak idegesek voltak ők is. Ugyanis szombaton és vasárnap verseny, így ez a péntek volt a gyakorlónapja egy junior FCWT versenynek. Az egész napra 188 foglalás volt, így már reggel 7-kor elindult az első flight, és folyamatosan vitték ki a kocsikat a juniorok a caddie-jükkel. Sok esetben 1 golfozó ment kocsival, így hamar elfogyott. Az esetemben 2 perccel az indulás előtt tudtak adni egy járgányt, de azt is csak kilenc szakaszra, mert nem tudták tölteni, de kibírta, és a forduló után kaptam egy másikat.  
A személyzet rendkívül feszült volt, és ez rányomta a bélyegét a teljes kiszolgálásra.
 
A pálya spanyol típusú, házak közötti vonalvezetéssel, sok-sok vízzel és sok-sok bunkerrel, de az is lehet, hogy a spanyolok Amerikából vették a mintát. A fairwayek mindenhol rendben voltak, a rough-ok tisztítva. Aránylag széles szakaszokon lehetett elérni az igencsak gyors és breakekkel teli greeneket.
A golfkocsi kijelzője folyamatosan mérte, hogy mennyire vagyunk lemaradva vagy éppen korábbra a szintidőhöz képest. Végül 5 perc késéssel fejeztük be négyen a kört. Igaz, szerencsére sok labdát nem kellett keresni, mert egyértelmű volt, hogy bement a sűrű fák közé vagy a vízbe. Én is etettem a halakat.
Amit fantasztikusan megcsináltak, az az, hogy amikor egy olyan pontjára értünk a pályának, ahol nagy az esély a várakozásra, egy kis építmény alá lehetett beállni árnyékba. Minden 3-dik vagy 4-dik szakaszon tartályos ivókút is volt.
 
Mindez 54 dollár volt, 15 ezer forint. A range labdák szintén 5 dollárért kaphatók egy mindenféle fizetési móddal ellátott adagolóból (készpénz, kártya, bérlet kártya).
A tee time foglalási rendszerük szuper, hisz a folyamatosan frissülő adatbázis révén, lehet látni a pálya foglaltságát, a tee time-hoz tartozó árakat, kedvezményeket és a flightban a szabad helyeket. A játékot megelőzően figyelmeztető E-mailt is kapsz, hogy véletlenül se maradj le a játékról. Az on-line foglalásnál 7 dollárt levonnak előre, és ezt el is veszíted, ha nem jelensz meg.
 
Ha összehasonlítom a másik családi pályával, ez már egy igazi golfgyár.
 
Véleményem szerint a pálya 5 csillagból 4-et megérdemel.”

 

Sok-sok érdekes fotó a HG Facebook oldalán! ITT ÉRHETŐ EL!!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés