Megvolt a szezonnyitó játék

Mint ahogy lenni szokott, egy 6 órás időeltolódást ki kell heverni, úgyhogy az első nap ezt meg is ejtettük. Így a másodikon jöhetett a várva várt golf.

Azt azért hadd tegyem hozzá, hogy már reggel 22-24 fokra ébredünk, és napközben bizony 30 fok körül rendesen melegünk van az akár 80%-os páratartalom mellett.
A szezont a Winter Pines Golf Clubban kezdtem. Egy a lakóparki környezetben kialakított PAR 67-es pálya 4940 méteres hosszal, mely családi tulajdonban van. Gyakori Floridában az ilyen pálya, hisz a golfozók átlag életkora elég magas. Mi csökkentettük az átlagot. :)
 
A pálya sík fekvésű, bunkerekkel és kevés vízakadállyal. Az első kilenc szakasz PAR 36-os, rövidebb PAR 5-össel. Azonban a második 9 a PAR 31-gyel feladja a leckét, hisz az 5 PAR3-as szakaszból három 185-190 méter hosszú, és aránylag kisebb greenekkel.
A pálya kiépítése rendkívül praktikus, hisz a range az rögtön a klubház előtt van, a putting grennel illetve a chipping greennel együtt. A gyakorlótér minősége hibátlan, és ugyanez mondható el a fairway-ekről is. Kicsit több törődést érdemelnének a bunkerek, mert nem azonos homokkal vannak feltöltve. Igaz, mindössze egy bunkerben próbáltam ki. A greenek közül az első 9-en 3 bizony valamilyen gombás fertőzés révén folytonossági hiányban szenved.
 
A klubház rendkívül egyszerű, kisebb pro shoppal, és egy büfével, ahol snacket tudsz kérni, és persze sört, üdítőket, kávét.
 

Közel 70 golfkocsijuk van, melyet folyamatosan tisztítanak, és forgatnak, véleményem szerint nincsenek 2 évesek.

Ennyi szöveg után jöjjön az, amire azért sokan kíváncsiak, az árszint. Ez a döbbenetes kategória.
 
Ketten mentünk játszani, golfkocsival, mely mindössze 40 dollárba került egy napi akció révén, de a lista ár is 44 dollár két főre. A reggel csúcsidőben is max 25 dollár, mert a tee time-okhoz dinamikus árazást használnak. 50 darab range labdát, amit hálóba összekészítve a pro shopban adnak át, 5 dollárért mérik.
 

A pályán nagyon sokan játszanak, több országból, azonban a hölgy a pro shopban meglepődött, hogy Magyarországról jöttünk. Szerinte mi voltunk az első magyarok a pályán.

Ez a pálya ahhoz, hogy délelőtt játsszál egy 3 órás kört, ami sajna lehet hosszabb is, mert a PAR 3-asokon bizony várni kellett, teljesen tökéletes.
 

A szezonnyitó játékom nem sikerült rosszul, de élvezni nagyon élveztem. A képek pedig magukért beszélnek. Amit szeretnék kiemelni, hogy a személyzet rendkívül kedves, figyelmes és segítőkész.

A következő pálya a Timacuan Golf Club.

 

Sok-sok érdekes fotó a HG Facebook oldalán! ITT ÉRHETŐ EL!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés