„Most sem jöttem haza üres kézzel"

A Ciprus Junior Open legjobb magyarja, a Pannónia Junior Akadémia színeiben induló Závaczki Bálint lett, aki teljesítményével a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
 
„Sokadik alkalommal jártam és versenyeztem Cipruson. A Ciprus déli részén található pályák mindegyikén volt szerencsém játszani, kivéve a Minthis-en. Még ősszel kiderült, hogy a Pannónia Junior Akadémia versenyzői részt vesznek majd ezen a versenyen, így beillesztettük a versenynaptáramba az év első versenyeként.
 
Miután félévi tanulmányi vizsgáim véget értek, indulhatott a külföldi utazások sora. Törökország után édesapámmal Cipruson készültünk a szezon további részére és a Ciprus Junior Openre. Ez a pálya nagyban eltér a többi pályától, hiszen 500 méter tengerszint feletti magasságban a hegyek között fekszik. Sok nehézséget tartogatott. Az állandó szél mellet leginkább, hogy több szakaszon a fairway-hez képest nagy szintkülönbséggel magasan elhelyezkedők a greenek.
 
Ezeket apukámmal a gyakorlások során próbáltuk „megtanulni”, ami ezen a versenyen nagy segítségemre volt az eredményem elérésében. Az első napon néhány hiba miatt +7-et játszottam, ami a 12. helyre volt elég. A nehéz körülmények, a pálya és az erős mezőny tekintetében ez nem is volt olyan rossz, hiszen 4 ütésre voltam az első helytől. A második napot törölték a nagy esőzés miatt, így két naposra zsugorodott a verseny. A befejező napon sikerült egy fantasztikus nullát játszanom, ezzel kilenc helyet előre lépve a harmadik helyet szereztem meg. Nagyon boldog vagyok, hogy az év első versenyén ilyen jól ment a játék és sikerült a harmadik helyet megszereznem."


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés