„Nem mindennapi verseny Cipruson"

A hétvégi Ciprus Junior Openen a Highlandet két fiatal képviselte: Lehoczky Fanni és Novák Botond. Lehoczky Gábor szerint, erős versenyen vannak túl, amely szezonkezdésnek jó volt, felhívta a figyelmet arra, hogy miben kell még erősíteni.
 
„Fanni a középmezönyben végzett, igen sok ütést otthagyva a pályán. Érdekes, hogy főleg a par 3-as szakaszokkal gyűlt meg a baja. Ez a verseny egy nagyon erős szezonkezdő megmérettetés volt. A pálya, a körülmények sem voltak mindennapiak.
A pálya: szinte minden szakasza vagy fel, vagy lefelé haladt.
 
Kicsi green-ek, keskeny fairway-ek, vizes bunkerek, felázott talaj, amin a nullához közelített a labda gurulása, ezáltal hosszabbnak is tűntek a szakaszok.
Az elmúlt napok heves esőzései miatt az egész pálya területén helyezni lehetett a labdát. Sokan maximálisan ki is használták ezt a lehetőséget! A szervezők, a pálya karbantartói erőn felül megtettek mindent azért, hogy a pálya használható legyen és a játékosok jól érezzék magukat.
 
A pálya amúgy egy János-hegy magasságú területen fekszik, gyakran szinte leértek a felhők a fairway-ekhez. Ez reggel 4-6 C hideget jelentett, amikor kisütött a nap hirtelen 16-18 C lett, majd ha befelhősödött újra 10-12 C-ra lecsökkent.
 
Ezek a körülmények igencsak igénybe vették a játékosok erejét, tudását, felkészültségét.
 
Figyelembe véve a körülményeket a pálya nehézségét és a szezoneleji formát, elfogadhatónak ítéltem meg Fanni játékát. Sokkal erősebb játékosoknak szorosan a nyomában haladva vette fel a küzdelmet és teljesített.
 
Az első nap bíztató formát mutatott, sajnos a második nap többszöri felfüggesztése mentálisan is megviselte a játékosokat, köztük Fannit is. Voltak, akik vissza tudtak jönni, voltak, akik nem.
A második (harmadik) versenynap relatív jobb körülményei ellenére nem tudott javítani, pedig nagyon szeretett volna. Egyértelműen elizgulta a versenyt, magasra próbálta helyezni a lécet, nagyon akart bizonyítani.
 
Botondnak ez élete első többnapos megmérettése volt. A magasabb hcp-vel, elsősorban a tapasztalatszerzés volt most a cél. Elmondható, hogy rögtön a mélyvízbe ugrott, volt itt minden, amire az indoorban illetve a szimulátorban nem lehetett télen felkészülni.
 
Boti egyike volt annak a néhány versenyzőnek, akik az ítéletidőben kétszer is nekifutottak a pályának, mielőtt végleg felfüggesztették a versenyt - nagy elismerés érte!
Másnapra jelentősen tudott javítani az eredményén és ezzel megmutatta, hogy itt a helye!
Kicsi porszem csúszott ugyan a gépezetbe azzal, hogy a gyakorló napon nem tudtuk együtt bejátszani a pályát, mert olyan időjárási körülmények voltak. Az elgondolás jó volt, hogy a másik pályán gyakoroltunk, hiszen itt a pályaátalakítás miatt, valóban nem voltak meg a gyakorlás ideális feltételei.
 
Ez a verseny szezonkezdésnek jó volt, felhívta a figyelmet arra, hogy miben kell még erősíteni. Jövünk jövőre is!
 
A következő évben egy igazi klasszis versenypályán rendezik meg a versenyt, a Sir Nick Faldo által tervezett Elea Golf Resortban. Hétfőn be is játszottuk!"


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés