Nagy István bravúr Törökországban

Remekül kezdődött a 2019-es év a kisoroszi Magyar Golf Club elnökének. A Törökországban rendezett Komplex Product és Geotech Golf Kupán győzedelmeskedett az „A” kategóriában úgy, hogy az elődöntőben az általa is nagyra tartott ifjú golfreménységet, Závaczki Bálintot sikerült megvernie egy nagyon szoros, baráti csatában.

„Már visszajáró vendégnek számítok a Komplex Product és Geotech Golf Kupán, amely ismét nagyon színvonalas volt. Bőséges étel és ital kínálat, pompás szállás. Kis családommal, három gyermekemmel és asszonykámmal voltam kint, ők szintén nagyon élvezték”– kezdte beszámolóját Nagy István, majd a golfra is kitért.

„Nem nagyon voltam játékban, ettől függetlenül remekül ment, a fizikai állapotom viszont hagyott némi kívánnivalót maga után. A térdemet beoltattam porcképzővel, ami meghozta a várt eredményt, nem fájt, de a két lábam ettől függetlenül nehezen viselte a terhelést. Emiatt az első napi 9 és második napi 18 lyuk után két pihenő napot iktattam be, ami be is jött, hiszen a következő versenynapon már kocsival tudtam annyit javulni, hogy a négyes döntőbe jussak. A fináléért Závaczki Bálint volt az ellenfél.”

Az MGC elnöke, nagyon örült a lehetőségnek, hogy összecsaphatott az elmúlt év legjobb játékosával. Párharcukat izgalmasnak és tanulságosnak értékelte.

„A lábfájásom elmúlt, így teljes egészében a játékra tudtam koncentrálni. Már a startnál egyeztettünk, hogy 5 nyert lyukkal indulok. Bálint szenzációsan kezdett, hiszen hozta az első három szakaszt, kihasználva, hogy korán reggel nekem idő kell, mire belejövök. Aztán némileg fordult a kocka és egy az egyben -, hcp előny nélkül - 7 lyukat is döntetlenre hoztam, amit két megnyert szakasz követett. Így hattal a vége előtt néggyel mentem. 

Az utolsó etap nagyon izgalmasan alakult. A következő szakaszokon ő dominált és egymás után 3 lyukat is behúzott, így már csak egy volt a fór. Majd a pálya talán két legnehezebb része következett, amit sikerült x-re hoznom, amire nagyon büszke vagyok, köszönhetően a pitch, chip-ütéseimnek, és a gurításnál sem remegett meg a kezem. A 18-ason neki egy 2,5 méteres birdie puttot, míg nekem egy 1,5 méteres par puttot kellett értékesítenem. Ő kihagyta, én nem, ezzel bejutottam a döntőbe!

István a fináléról sem feledkezett el, amit Karvász Tamással játszott:

„Végletekig kiélezett csata volt, hiszen csak a 19. lyukon dőlt el. Érdekessége, hogy szinte végig Tamás vezetett egy-két előnnyel, csak a hátsó kilenc eléjén sikerült egy szakasszal átvenni a vezetést, na meg a végén. A rájátszásban egy nagyon erősen balról jobbra húzó 5,5 méteres par puttot sikerült értékesítenem, az ő bogey-ja ellenében, így én örülhettem a győzelemnek, ami azért is különleges számomra, mert egy extra gurítással sikerült. Igazi golfos hét volt, jó társasággal, kellemes környezetben. Bírom ezeket a török utakat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés