Sportdiplomáciai siker – magyar delegált az R&A-ben

Gágyor Gábor a Rules of Golf Committee új tagja

Telefonon beszéltünk Gáborral, aki januártól az R&A Rules of Golf Committee-ben kapott helyet, mint az EGA képviselője (advisory member). Kitüntető pozíció ez nem csak neki, de a magyar golfsportnak is, ugyanis az Európai Golf Szövetség mindössze két embert delegál ebbe a testületbe.

„Hatalmas örömmel és megtiszteltetéssel fogadtam el a felkínált lehetőséget. Anna Roscio olasz „kolléganőm” babát vár, és a megüresedett feladatkörre az Európai Golf Szövetség (EGA) vezetése engem delegált.  Ez a felkérés egyértelműen az elmúlt évek munkájának eredménye. Négy évig dolgoztam az EGA Versenybizottságában. Itt az utolsó két évben az egyes Európa Bajnokságok (férfi egyéni EB, női csapat EB, fiú csapat EB stb.) versenybizottságnak az elnöke voltam és irányítottam a versenyek lebonyolítását. A periódus lejártával az EGA Handicap és Course Rating bizottsági tagsága következett, majd most ezzel a feladattal pedig egy újabb szintre sikerült jutni. Nagyon jóleső érzés, hogy Magyarországról érkezve képviselhetem az EGA-t a golfvilág egyik vezető testületében. Az MGSZ mindig támogatta a tevékenységemet és felismerte ennek az értékét. Ez a mostani lépés az MGSZ mai és évekre visszamenő tevékenységének is az elismerése. Ahhoz pedig, hogy a lehető leghamarabb képbe kerüljek az első, februári ülésre, az R&A már bőven el is látott olvasnivalóval!”

Szóba kerültek az idén bevezetett új szabályok is, Gábor szerint a modernizáció eléri a célját.

„Én is most tanulom az átalakított szabályokat, és látszik, hogy a szövegezés letisztult lett, és a szabályok feltételrendszere nagymértékben támogatja a gyors, folyamatos játékot. Rengeteg munka van benne és érezhetően sikerült megtalálni az egyensúlyt az átláthatóság és a golfjáték szépsége, összetettsége között. A magyar bírók pedig már készülnek az új idényre. Szemináriumokat tartunk Fucskó Tünde, Bodor Tibor, Lugosi Balázs közreműködésével, és minden bírónk kifejezetten aktív is ezen a téren. A játékosok várható kisebb kezdeti bizonytalanságai után a tetszésüket is elnyeri majd az új szabályrendszer!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés