Sorozatban a negyedik

„Idén volt a legjobb score átlagom”

Rózsa Dávid egymás után háromszor volt az Év golfozója (kétszer junior, egyszer felnőtt) és most egy újabb elismeréssel gazdagodhatott. A Pannónia Junior Akadémia felnőtt játékosát, sikeres versenyeinek köszönhetően, ismét az 'Év férfi golfozójának' választották. A gála után elégedetten és nagy örömmel beszélt a 2018-as szezonról.

Értékelés

Nagyon sikeres év volt az idei. Annyi hiányérzetem van mindössze, hogy a szövetségi versenyeken elrontottam egy-egy napot, így ezeken nem tudtam előrébb végezni.  Ugyanakkor pont a Magyar Bajnokság zárónapján játszottam életem eddigi legjobb eredményét, -5 öt. Ezen felül rekordot jelentő 7 ranglista győzelmet is sikerült besöpörnöm, ami jót tett az önbizalmamnak.

A Macedon Open győzelem (72, 73) és a Ciprus Open 7. hely pedig feltette az idei évre a koronát.

Összességében elmondhatom, hogy ez volt eddigi golfpályafutásom legkiegyensúlyozottabb és legalacsonyabb score átlagot hozó idénye.

Golf és iskola

Szerencsére az egyetem (a BGE kereskedelem és marketing szakos hallgatója, a szerk.) is segítően kezeli, hogy a golfot versenysportként űzöm. Minden támogatást megkapok, hogy minél jobban teljesíthessek a golfpályán, amit én sikeres vizsgákkal igyekszem viszonozni. Jelentem sikerrel! :) Köszönet érte!

Most is tudtál örülni az 'Év golfozója' díjnak?

Nagyon megtisztelő, hogy nem először, hanem már sorozatban negyedszer nyerhettem el az 'Év golfozója' díjat. Kétszer juniorként kétszer pedig felnőttként, ami igazolja, hogy edzőmmel Böndicz Gergővel jó úton haladunk. Kellő szerénységgel, de büszkén mondom, hogy ez egy egyedülálló sorozat. Itt szeretném megköszönni a Pannónia Junior Akadémia valamint a klub menedzsmentjének a gondoskodó támogatását.

Célok, tervek

Az elmúlt évek sikerei nem tettek ' jóllakottá'. Motiváltnak érzem magam a következő évet illetően is. Van néhány serleg, szövetségi és klubszinten egyaránt, amit szeretnék megnyerni. Külföldön is vár néhány kihívás, de a jövő évi versenynaptárt csak a napokban kezdjük majd összerakni.

Felkészülés

Az idei évben egy kiváló erőnléti edzővel bővült a stáb, Markó Gáborral. Az ő edzései nyomán megnőttek a távolságaim. Most következik egy kis 'fazonigazítás' Csuvarszki Éva dietetikussal, majd irány a konditerem Bereczki Krisztiánhoz, ahol heti 4-5 alkalommal végzek majd különböző intenzitású kondi edzéseket. Szimulátoron is játszom hetente, bár be kell, vallanom, nem nagyon szeretem. Ezért is megyek Spanyolországba edzőtáborba kétszer is a szezon előtt. Alig várom, hogy gyönyörű pályákon - Río Real, Santana, Valderrama - játszhassak!

Beszélgetésünk végén elárulta, reménykedik benne, hogy 2019-ben egy régóta várt összecsapás is megvalósul, amelyet a Kovács Titusszal terveznek már 3 éve!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés