Megint Bacskai volt Balatonudvari legjobbja

Bacskai Bencének minden bizonnyal a Balatonudvariban található Balaton Golf Club a kedvenc pályája. Miután májusban megnyerte a nemzetközi Traditional Footgolf Cupot, vasárnap a 36 szakaszra szervezett, FIFG 100 pontos WiluWill Wilo Service Partner Footgolf Versenyt, a Footgolf Országos Bajnokság utolsó előtti, kilencedik fordulóján is diadalmaskodott. Egyik kategóriában sem avathattunk még bajnokot, zárás Kisorosziban október 7-én.

A decemberi, marokkói világbajnokságra való felkészülést is szem előtt tartva kapnak sorozatterhelést a magyar játékosok, akik a múlt heti, 36 szakaszos Hangya Peti Emlékverseny után ezúttal Balatonudvariban, a Balaton Golf Club pályáján, shotgun indítással teljesítették mind a két pályát.

Az első tizennyolc szakasz (Bogey pálya) megjátszását követően Bacskai Bence (Hole Hunters) állt a legjobban -10-es eredménnyel a hetvenegy induló közül. Szorosan a nyomában Karakas Attila (Academy) végzett eggyel lemaradva, majd hárman álltak a képzeletbeli dobogó harmadik fokán -8-as eredménnyel: Mayer Zoltán (FTC), Kókai Ferenc (Royal) és Balázsi Csaba (BFGT).

A junioroknál Kókai Bence (Royal), a hölgyeknél Ujvári Izabella (FTC) már az első kör után magabiztos előnyre tett szert a második Badó Mátéval (Royal), illetve Bacskai Pannával (Hole Hunters) szemben, így a második etapot követően is ők örülhettek.

Balázsi nyerte a szétrúgást

Bacskai Bence végül -17-es eredménnyel zárt az élen, a második helyen, három rúgással lemaradva tőle Balázsi Csaba, Mayer Zoltán és Lengyel Béla végzett holtversenyben, ők szétrúgással döntötték el a második-harmadik hely sorsát. Itt Balázsi volt a legjobb a háromszakaszos playoffban, míg Lengyelnek és Mayernek újabb szétrúgásra volt szüksége a harmadik hely eldöntésére. Itt Lengyel nyert, felkapaszkodva a dobogó harmadik fokára.

A felnőtt férfi kategóriában így Bacskai mögött Lengyel, Mayer volt a sorrend. A szenioroknál Balázsi nyert, Kókai Ferenc (Royal) a második, Podusil György (BFGT) a harmadik pozícióban fejezte be a vasárnapi versenyt. A csapatok közül a Ferencváros gyűjtötte a legtöbb pontot, megelőzve a BFGT és a Hole Hunters együttesét.

Egy körrel a vége előtt még egyetlen bajnok kiléte sem ismert. Több helyen az éllovasok ráadásul igen nehéz helyzetben vannak, ugyanis például a favoritnak számító Ujvári Izabella (FTC) és Kókai Bence (Royal) a hölgyeknél, illetve a junioroknál csak a negyedik, illetve a harmadik, de két fordulót kihagytak, tehát eredményükhöz mindenképp hozzáadódik a tizedik fordulóban szerzendő pontjaik száma. Így viszont befoghatják a most élen álló Nagy Vivient (Hole Hunters) és Németh Áront (FTC).

A végelszámolásnál a legjobb nyolc eredmény számít, a csapatdöntő legjobb nyolc együttesét mind a tíz fordulóban szerzett pontok összege adja majd. A FOB abszolút kategóriájának első és a hölgyek első két helyezettje kvalifikálja magát a marokkói, decemberi világbajnokságra. A záró játéknapot október 7-én, Kisorosziban bonyolítják majd.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

FÉNYKÉPEK

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés