Bacskai megvédte címét, csapatban is ott lesz a vb-n

A Footgolf Match Play League második kiírása a ligák helyezéseinek és a feljutók, kiesők személyének eldöntése mellett a decemberi, marokkói világbajnokság csapatversenyének résztvevőiről is hivatott dönteni. Két fordulóval a vége előtt Bacskai Bence előnye behozhatatlan, egyéni kvótája mellé a csapattagságot is megszerezte.

 

A Magyar Footgolf Szövetség kvalifikációs rendszerének értelmében az FMPL A ligájának első három, míg a B liga első kettő (feljutó) játékosa lehet tagja a magyar válogatottnak a marrákesi vb csapatversenyében. Az egyéni kvótával már rendelkező Bacskai Bence két körrel a vége előtt már megnyerte az A ligát (ismét), azaz részt vehet a csapatversenyben is.

 

Az első kiírást is nyerő Bacskainak a címvédéshez – és a makulátlan mérleg megtartásához – ezúttal Kókai Ferencet kellett két vállra fektetnie. Esélyeshez méltó kezdést is produkált az augusztusi hetedik fordulóban, hozta az első szakaszt, és mivel Kókai tizenegy lyukon keresztül nem tudott kevesebb érintésből szakaszt befejezni, addigra úgy tűnt, el is dől a meccs, hiszen a tizedik után már 6-0 volt az állás. Feri azonban egyből kettőt nyerve zárkózott (6-2 öttel a vége előtt), de a 14-est hozva Bacskai eldöntötte a találkozót, végül 8-2-re győzött.

 

Podusil György ugyan még behozhatja a listavezetőt, de megelőzni nem tudja, egymás elleni találkozójukat ugyanis Bacskai nyerte. Podusil ebben a fordulóban nem lépett pályára, Czirbus Tamás nem tudott kiállni ellene. Ugyanígy járt Cziffra Zoltán, aki mérkőzés nélkül győzte le Bogár Krisztiánt.

 

Maradt azért még mérkőzés a legmagasabb osztályban, Balázsi Csaba Gelencsér Gábor legyőzésével feljött a harmadik helyre. Pedig a meccs utóbbi dominanciájával indult, Gelencsér hat szakasz után 2-0-ra vezetett, de a nyolcas után már ikszre álltak. Gábor még kétszer előnyhöz jutott, amit a következő lyukon Csaba azonnal ledolgozott. A „rendes játékidőben” már nem született döntés, jöhetett a három szakaszos szétrúgás, ahol az első kettőt Balázsi hozta és nyert végül 6-4-re szoros csatában.

 

A Papp PéterNagy Balázs találkozó a meccs elején még szoros volt, négy szakasz után Papp 2-1-re vezetett csak, aztán annyira belelendült, hogy sorozatban ötöt nyerve 7-1-re vezetett féltávnál. Győzelmét a 13-as megnyerésével biztosította be, amire még rápakolt kettőt és végül 10-1-re győzött.

 

A B ligában Becsei András még mindig sérüléssel bajlódik, Varga Gábor így játék nélkül jutott hozzá ötödik győzelméhez. Vb-kvótát és feljutást érő helyen jelenleg Albert László és Pap Ferenc áll.

 

Előbbi Zakar Jánost győzte le. Már hat szakasz után 5-0-ra vezetett, de a 11-es után már csak egy maradt meg az előnyéből. Zakar nem tudott egyenlíteni, Albert pedig hozta a 14-est és 16-ost, azaz 7-4-es állásnál kettővel a vége előtt el is dőlt a győztes személye, Zakar az utolsón azért még szépíteni tudott.

 

Szintén izgalmas volt a Bodócs András-Pap Ferenc ütközet. Bodócs hozta az elsőt, Pap gyorsan fordított, majd a nyolcas után 2-2 volt az állás. Ekkor Pap robbantott és négyet nyert zsinórban (6-2 hattal a vége előtt), előnye mégis majdnem elolvadt, a 17-es után már csak 6-5-re vezetett. Ez végül elegendőnek bizonyult, mert ugyanannyiból fejezték be a záró etapot.

 

Alberten, Papon és Vargán kívül Mayer Zoltánnak és Bőhm Zoltánnak van esélye még elcsípni az első két feljutó – egyben vb-kvótás hely – valamelyikét.

 

Mayer Sain Antallal találkozott, és rögtön meg is szerezte a vezetést a kettesen. Az ötös után már Sain volt előnyben (1-2), de a tízesnél már Mayer állt jobban (4-2). Ezt követően hosszú pontcsend következett, majd Mayer behúzta a 16-ost, egyúttal pedig a meccset is (5-2).

 

Bőhm Zoltán és Sipőcz Béla sokáig nem talált fogást egymáson, majd gyors ütésváltás után 1-1-gyel érkeztek a hatoshoz. Bőhm itt elhúzott, már 4-1-re is vezetett a nyolcas után, de két szakasszal később már csak minimális volt az előnye. 1-1 pont megszerzése után 5-4-gyel vágtak neki az utolsó három etapnak. A 16-oson Mayer volt jobb (6-4), az eredmény pedig már nem változott a hátralévő két lyuknál.

 

A C ligában szinte még minden forgatókönyv elképzelhető, jelenleg Csatári Zoltán és Érchegyi Csaba áll feljutó helyen. Csatári Molnár Attilával találkozott, aki hozta az 1-es, 6-os és 8-as szakaszt, és 3-0-ra meglépett. Csatári azonban ötöt nyert sorban, megfordítva a meccset, majd mivel hozta a 16 és 17-est is, övé lett a győzelem, a végén Molnár még egy szakaszgyőzelmet feljegyezhetett (7-4).

 

Érchegyi Csaba György Dániellel mérkőzött és miután mind a ketten nyertek egy-egy szakaszt, nyolc lyukon át ugyanazt rúgták. A következő négyből azonban Érchegyi háromszor is jobb volt (4-1), György szépítése a 17-esen már késő volt, végül 5-2 arányban Érchegyi bizonyult jobbnak.

 

Ujszászi Balázs hamar elhúzott a Lévai Richárd elleni mérkőzésen, négy szakasz után ugyan még csak 2-1-re vezetett, féltávnál viszont már 6-1-re. Fordulás után jött ugyan a szépítés, de hattal a vége előtt már 8-2 állt a score kártyán. Mivel a 13-ast ugyanannyiból fejezték be, el is dőlt a találkozó, a vége 9-3 Ujszászinak.

 

Ujvári Iza megszerezte első győzelmét a ligában Kiss Gyula legnagyobb bánatára. Kimondottan szoros volt a versenyfutás az elején, váltott vezetés mellett jutottak el a kilencedik szakaszig 3-3-as eredménnyel. A 12. szakasztól viszont Iza megállíthatatlan volt, az összes lyuknál ő volt jobb, 10-3-as sikere az első női match play győzelmet jelenti a liga történetében.

 

Horváth Bence nem tudott kiállni Steigler Ferenc ellen, aki ezzel második sikerét zsebelte be.

 

A nyolcadik, utolsó előtti kör mérkőzéseit szerdáig bonyolíthatják az érintettek.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés