„Élvezem, amit csinálok, talán jobban, mint eddig bármikor!”

(Kép: Symetra Tour)

Büszkeségünk, Lajtai-Rózsa Csilla profi golfozónk egy rövid időre hazatért Amerikából, Judit nővére esküvőjére. Természetesen nagy a boldogság a családban, ám az öröm mellé Csillánknak egy kis munkája is akadt, ugyanis a köztévébe és a Hungarian Golf Szerkesztőségébe is ellátogatott, ahol legfrissebb élményeiről, tapasztalatairól és céljairól beszélt. Mint mondta, remekül érzi magát a bőrében, ami a pályán mutatott játékában is visszaköszön.  

Lajtai-Rózsa Csilla, vagy ahogy a golfos berkeken belül nevezik, Csicsi, nővére esküvője alkalmából rövid nyári szünetet tartott.

„Jó, hogy most volt egy kis időm, amit a családommal, barátokkal tölthettem. Kilenc napot voltam itthon, amiből öt nap az esküvői készülődéssel és a lagzival volt kapcsolatos. Az ifjú pár valósággal úszik a boldogságban, semmi pénzért nem hagytam volna ki! Úgy érzem, ezzel a kis „szabadsággal” teljesen feltöltődtem, és felkészültem a rám váró kihívásokra”– szögezte le nagy mosollyal Csicsi, akit szemlátomást, mintha kicseréltek volna. Nem látszódott rajta semmi fáradtság, annak ellenére, hogy igen kemény hónapok vannak mögötte.

Amerika második számú női golfsorozatának, a Symetra Tour-nak a nyitánya nem indult zökkenőmentesen, ugyanis a szezon kezdete előtt véget ért a kapcsolata caddyjével, Dan Maringerrel, ami meg is érződött első versenyének teljesítményén.

„Még év elején szétváltak útjaink, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk jóban. Egyszerűen a kapcsolatunk és a munka teljesen összefonódott. A golf napi 24 órában beszédtéma volt és én úgy éreztem, ez túl sok, szükségem van a kikapcsolódásra, a saját világomra. Szeretek néha egyedül lenni. Mivel sokat utazom általában egyedül ezért olvasok, filmezek és szeretek új embereket, dolgokat, tájakat megismerni. Mióta megvan a jogosítványom és „Oscar”, az autóm Ő az én hűséges útitársam –,a hátsó utakon közlekedem!” 

Így esett meg vele, hogy egyszer az egyik úton, két Symetra Tour forduló között, megpillantott egy magyar táblát és fél percbe telt mire leesett neki, hogy hoppá: ez magyarul van! Nyomott egy satuféket és visszafordult. Legnagyobb meglepetésére egy magyarok által szervezett cserkésztáborba csöppent.

„Hihetetlen jó fejek voltak. Körbevezettek a táborban, megmutattak mindent. És egy jó pörkölttel is megkínáltak, csalamádéval! Naná, hogy elfogadtam! Emellett volt tábortűz is, ahol a gyerekek népdalokat énekeltek. Elképesztő volt! Mindig jó magyarokkal találkozni úton-útfélen!”

Többszörös magyar korosztályos és felnőtt bajnokunkat, továbbra is Tom Burnett edzi. Golfozónk elmondása szerint, Ő egy univerzális Batman.

„Bár személyesen régen találkoztam vele a sűrű menetrend miatt, nem ritka, hogy órákat beszélünk telefonon egy-egy verseny után. Egyedül edzem és készülök hétről hétre. Ettől függetlenül az egész életérzést, ami a golffal kapcsolatos, nagyon szeretem: edzeni, utazni a versenyekre, új emberekkel, ellenfelekkel megismerkedni, s nem utolsó sorban, imádok versenyezni. Szerencsésnek érzem magam, hogy a munkám a szenvedélyem és fordítva.”

Csilla elmesélte, hogy második Symetra Tour szezonjában már teljesen megszokta a közeget és már nem az a golfozó, akire csak úgy legyintenek a társak. Többekkel már barátságot is ápol, de a pályán természetesen ellenfelek.

„Szabadabbnak és teljesebbnek érzem magam, mint egy évvel ezelőtt.  Már sokkal inkább vagyok társasági ember, nyitott vagyok, keresem a lányok társaságát, akikkel nagyon jól elvagyok. Ők is ugyanabban a cipőben járnak, mint én. Sportkommentátor is voltam, egyik legjobb barátnőm, Isi Gabsa utolsó néhány szakaszát közvetítettem élőben (amit Isi megnyert, a szerk.) a Symetra Tour Instagram oldalán. Egyszerűen élvezem, amit csinálok, talán jobban, mint eddig bármikor! Megtaláltam önmagam. Kicsit olyan, mintha üres lapok lennének előttem és most én írnám tele a lapokat. Ez nagyon tetszik!”

Csicsit mindenesetre egy lépés választja el attól, hogy bekerüljön a LPGA-re. Jelenleg a Symetra Tour 41. helyén áll. A cél egyértelmű: 11-30. között végezni a szezon végén, ugyanis így néhány lépcsőt átugorva, a kvalifikációs tornasorozat utolsó fordulójában harcolhat az LPGA kártyáért. Szerinte sikerülni fog, de tudja, nem lesz egyszerű feladat. A következő hat Symetra Tour torna kritikus ebből a szempontból. Úgy számol, hogy néhány Top 10-es és Top 20-as eredmény kell hozzá.

„Amire fel kell készülnöm, az az, hogy leküzdjem az izgalmakat. Tavaly sajnos elidegeskedtem a dolgot, pedig nagyon közel voltam. De tudom, így kellett lennie. Azóta sokkal érettebb versenyző vagyok. Volt szerencsém idén megtapasztalni, milyen érzés vezetni. Például július végén Rochesterben két napon át az élen álltam úgy, hogy az első körben egyéni rekordot, -7-es score-t játszottam. Egyszerűen élveztem a játékot és folyt minden a maga útján. A stratégia változatlan volt: mindig a következő ütés, mindig csak egy-egy lépés előre, nyugodt, higgadt támadójáték. Már elhiszem, hogy itt a helyem. Már nem a CUT-ért, hanem a legjobb helyezésekért harcolok. A score átlagom jobb, mint tavaly, ami a stabilabb putt-jaimnak köszönhető. Célom, hogy jövőre ott legyek a világ legjobb 150 játékosa között (azaz LPGA), amihez minden adott!” 

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés