„Soha nem tudtam a saját gyerekemnek caddyzni!”

Profi golfedzőnk Sárközi Richárd - néhány kritika ellenére - megfelelő rangú, nagyon jól szervezett Junior Magyar Nyílt Bajnokságról számolt be lapunknak. Tanítványai közül Benzsay Zsombor és fia Ricsi állt az elütőre, akikre nagyon büszke, bár való igaz, hogy a nyomás miatt maradt bennük még teljesítmény. Azt viszont nagyon sajnálja, hogy a szabályok kötik kezét és profiként nem caddyzhetett fiának, ami - reményei szerint - változni fog a jövőben.

„Jó kis nemzetközi verseny volt, és tudjuk, hogy kiemelten fontos a magyar golfozóknak, hogy az ifjú tehetségek meg tudják mutatni magukat és megmérettessenek más nemzetek golfozóival. A szervezés is rendben volt, nem tapasztaltam fennakadást. Az U16-os és az U14-es kategória is jó erőfelmérőként szolgált a tanítványaimnak” – kezdte értékelését Sárközi, majd a részletekre is kitért.

„Benzsay Zsombor még csak 12 éves, de remekül helytállt. Nem egyszerű egy több napos stroke versenyen jól teljesíteni, de a középső kört kivéve (99) hozta az elvártakat, sőt HCP-t is javított, ami dicséretes. Szüksége van a rutinra, hogy a nyomást, ami egy ilyen nagyobb bajnoksággal együtt jár, minél jobban kezelje.

Ricsi igazi kamasz gyerek. Néha nehéz kezelni, de már egyre jobban hallgat rám. Ha az önfejűségét levetkőzi, akkor eredményesebb lehet. Nagyon sajnálom, hogy egy szabály megköti a kezem: profiként nem caddyzhetek Ricsinek itthon. Ez külföldön másképp van, reményeim szerint ez hamarosan megváltozik! Egy caddy rengeteget számít a fiataloknak. Olyan, mint egy villámhárító és sokat segít egy-egy nehezebb szituáció megoldásában és annak feldolgozásában. Körönként akár 10-15 ütést is jelenthet.

Ettől függetlenül Ricsi jól teljesített és nagyon örülök, hogy korosztályos magyar bajnok lett. Pedig voltak kritikus pillanatok, ugyanis betegen játszott az utolsó két napon. Először azt gondoltam csak az izgulás miatt érzi magát rosszul, később kiderült, 39 fokos láza volt. A második körben 4 szakaszon keresztül az orrából is ömlött a vér. Emiatt kétszer 3 putt és egyszer 4 putt volt, de végigcsinálta, büszke vagyok rá! Szeptemberben 10-15 verseny várja, köztük külföldi is, ahol caddyzek neki. Cél, hogy mínuszt játszunk!”

Végül, de nem utolsó sorban a fiúk nyílt és hazai bajnokáról beszélt elismerően.

 „Volt szerencsém látni Závaczki Bálint játékát. Úgy gondolom, jelenleg ő a legjobb magyar amatőr golfozó: hihetetlenül stabil. Hozzáállása is szimpatikus, amilyen alázattal a golfhoz viszonyul. Nagyon intelligens játékos, aki a pályán és a pályán kívül is példát mutat a fiataloknak. Gratulálok a győzelméhez, akár csak a többi magyar fiatalnak, akik fel tudtak állni valamilyen csoportban a dobogóra!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés