Zsinórban a negyedik

Megküzdöttem a pluszos hcp-ért”

(kép: Yulia Stepanova)

Závaczki Bálint 4. alkalommal védte meg Magyar Junior Bajnoki címét a szerdán véget érő 29. Junior Magyar Nyílt Bajnokságon. A nemzetközi kategóriában pedig 2015 után diadalmaskodott ismét. De ami ennél is fontosabb, kimagasló teljesítményével ismét pluszos hcp-s lett!

„Teljes mértékben elégedett vagyok. Az első játéknap után (-1), a cél egyértelműen az volt, hogy megtartsam a par alatti eredményt. A második körben is benne volt a játékomban a mínusz, ám az utolsó szakaszon egy két méteres putt kifordult, így even par lett.

Az utolsó nap előtt biztos voltam benne, hogy nem szabad visszavennem, éreztem ez nem az a helyzet, amikor konzervatív játékot kell játszani, hiszen tudtam, ott lesz a közelemben Stirn Gal Patrik, ami végül be is igazoldott, csupán három ütéssel nyertem” – értékelt Závaczki Bálint, majd hozzátette nagyon boldog, hogy ismét pluszos lett:

„A háromnapos versenyt figyelembe véve ez a második legjobb összesített score-om (-4), a tavalyi bulgáriai bajnokság után (-2, -2, -2).  Ennek köszönhetően is újra plusz 0,2 hcp-t birtoklok. Májusban már voltam pluszos, de úgy gondolom, ez annál még komolyabb értékkel bír, hiszen sziszifuszi munkával az egész szezon alatt küzdöttem ezért a hcp-ért! Nagy köszönettel tartozom, a Pannónia Junior Akadémiának és a Pannónia Golf Clubnak a felkészülésemhez biztosított kiváló feltételekért– nyilatkozta a friss Magyar és Nyílt bajnok. Bálint elárulta, hogy egy kisebb pihenő vár rá, majd szeptemberben áll ismét az elütőre.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés