Izgalmak, playoff és bajnokavatás

Ők voltak a legjobbak a 29. Magyar Junior Nyílt Bajnokságon

(kép: Tátrai Béla + Facebook)

Fordulatos junior derbi zajlott augusztus 20. és 22. között, ahol honfitársaink nem maradtak adósok a jó eredménnyel: három arany, három ezüst és három bronz lett a magyar mérleg a Máriavölgyben rendezett 29. Magyar Junior Nyílt Bajnokság nemzetközi kategóriáiban.

Nemzetközi bajnokság

Závaczki Bálint volt a háromnapos torna legjobbja, aki rajt-cél győzelmet aratva végzett az U18-as nyílt kategória élén. Összesített -4-es (-1,0,-3) score-jával kiemelkedett az egész mezőnyből, egyedül közvetlen riválisa, Stirn Patric Gal tudta vele tartani a lépést, - 1-gyel. Megsüvegelendő továbbá Kötél Bence teljesítménye is, aki +4-es eredményével, ebben az erős korcsoportban és nem mellesleg 14 évesen dobogóra állhatott. A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

A 16 éveseknél nagyon szoros volt az élmezőny. Fülöp Gergő és Sárközi Ricsi révén csupán egy ütéssel maradtunk le az újabb dobogóról, akik azonos eredménnyel, 238-238 ütéssel zártak (emiatt playoff volt a magyar bajnoki címért, erről lejjebb olvashatnak szerk.!). A nyílt bajnok Schaur Fabian lett nagy csatában Staykov Denis és Curic Martin előtt. A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

Az U14-es nyílt kategória bajnoki küzdelmében egy hajszál döntött Stöllinger Viktor javára Bertényi Bencével szemben. Kiemelendő, hogy mindketten 73-73-at ütöttek az utolsó körben, így mögöttük messze lemaradva (közel 10 ütés) végzett a harmadik helyen Koch Stanislaus. A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

A legkisebb fiúknál (U12 open) is örülhettünk magyar dobogónak Zsimán Lebovics Zénó révén, aki nagyot hajrázva ért fel a harmadik helyre, honfitársát Nagy Ármint megelőzve egy ütéssel. Mackelis Giedrius nagy fölénnyel nyerte a kategóriát, míg Dietrich Karl a második lett. A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

 

A női mezőnyben Siftar Nezal vitte a prímet, összesített +10-es eredményével lett a legjobb, ezzel fölényesen nyert az U16-os lányoknál. Ám mögötte, az ezüstpozícióban, legnagyobb örömünkre Czerneczki Laura következik Maliková Alexandrat megelőzve két ütéssel.

A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

 

A legnagyobbaknál hatalmas csata folyt az elsőségért Dordevic Jefimija és Marinovic Jana között. Míg a dobogó legalsó fokáért Nagy Klára és Kiss Polett Karolina harcolt. Polly azonban remek hátsó kilencének köszönhetően (even par) megérdemelten állhatott fel a pódiumra egy újabb éremmel gazdagítva a magyar palettát. A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

Ezzel azonban még korántsem volt vége, ugyanis az U14-esek között Berkenyei Daniella tetemes előnnyel nyert, 2018-as Magyar Kupa győztesünk Jaczkovics Emma előtt. A harmadik helyen Bleier Delia végzett. A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

 

Hazai bajnokság

Sajnos igen kevés honfitársunk képviselte magát az idei tornán (24 fiú, 12 lány), így a hazai bajnokságban, az egyes korcsoportokban a dobogó összetétele volt a kérdés.

A Fiúk Junior Bajnoka (U18) csoportjában Závaczki Bálint (-4) győzött, ezzel zsinórban a negyedik korosztályos címét szerezte. A második helyen Kötél Bence (+4), míg a harmadikon Greff Bálint végzett (+29).

 A 16 éveseknél, mint már fentebb megemlítettük playoff-ra került sor (1-es szakaszon) Sárközi Ricsi (+22) és Fülöp Gergő (+22) között, hogy eldöntsék az elsőség sorsát. A győztes végül Sárközi Ricsi lett, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. A másodikra Fülöp Gergő, míg a harmadikra Hayder Török Alexander (+23) állhatott.

A 14 éves fiúknál Stöllinger Viktor (+7), Bertényi Bence (+8), Kemény Kevin (+18) lett a sorrend.

A legkisebbeknél (U12) Zsimán Lebovics Zénó (+44), Nagy Ármin (+45) indult és végzett az első és második helyen.

 

Mint fentebb említettük Kiss Polett Karolina (+36) nagyot küzdött a nemzetközi dobogóért Nagy Klárával (+38), amiből ő került ki győztesen, így a női hazai címet is megszerezte. Szántós Sára (+44) harmadik.

Az U16-osoknál Czernecki Laura (+22), Lehoczky Fanni (+47), Földházi-Nagy Zsófia (+65) volt a sorrend.

A 14 éves korcsoportban Berkenyei Daniella (+22), Jackovics Emma (+39), Raab Sophia (+49) volt a Top 3.

 

A TELJES EREDMÉNYTÁBLA ITT ÉRHETŐ EL!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés