Szigeti a közelgő Magyar Junior Nyílt Bajnokságról

A hétfőn kezdődő 29. Magyar Junior Nyílt Bajnoksággal kapcsolatban Szigeti Csabával, a Highland Golf Club head pro-jával beszélgettünk. Mint mondta, a bajnokság Závaczki Bálint, Kötél Bence, Nagy Klára és Czernecki Laura nagy tornája lehet, ők hozhatják a legjobb magyar eredményeket. Emellett természetesen tanítványaitól is sokat vár, mint mondta, többekben benne van a jó eredmény lehetősége.

A bajnokságot augusztus 20-22. között tartják, a máriavölgyi pályán, melynek titka a rövidjáték – mondta Szigeti Csaba, aki maga is kimegy majd a versenyre.

„Kiemelt jelentőséggel bír a score-ok szempontjából a green körüli játék, valamint a gurítások. Ha azt valaki stabilan hozza, jó eredményre számíthat. Ezen kívül a pálya hosszú, szóval nagyon összetett, kiegyensúlyozott teljesítményt várok el a résztvevőktől. Kíváncsi vagyok, mire lehetnek képesek a fiataljaink!”

A legtöbbet Závaczki Bálinttól és Kötél Bencétől várja.

„A rutin és a stabilitás mellettük van. Eddig nagyon jó szezont futnak, tőlük kiemelkedő score-ra lehet számítani. A lányoknál ugyanez igaz Nagy Klárára is, aki már a zágrábi Team Schielden is megmutatta, képes a jó eredményre. A Szlovák Junior Nyílton is remekül játszott a második nap (+1), bánhatja, hogy az első köre nem sikerült jól. Czernecki Laura szintén bizonyított már idén, nem véletlenül került egyedüli magyar lányként a Szlovák Junior Nyílt Bajnokság CUT-jába a korcsoportjában (U16). Mellettük még Bertényi Bencének, Somogyi Bencének és Kiss Polett Karolinának is lehet keresnivalója. Bennük is megvan a jó eredmény lehetősége! Többször megmutatták, hogy képesek kiugró eredményre.

Majd a többiekre is kitért.

„Kemény Kevinnek úgy gondolom, feküdhet a máriavölgyi pálya. Kellően hosszú, ami beleillik a stílusába. Fiatal kora miatt, azonban hajlamos a túl bátor játékra. Ha kordában tudja tartani vakmerőségét, jó eredményre lehet képes.

Vu Peti nagyobb fejlődésen ment keresztül, kezdi megtalálni saját játékát. Neki a bajnokság a tapasztalatszerzésről fog szólni.

Károly Ádám idén került be a köztudatba. Neki ez lesz az első komolyabb megmérettetése. Kíváncsian várom, mire lesz képes egy erős mezőnyben.

Természetesen az összes magyar junior válogatott játékosnak is sok sikert kívánok!"


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés