Bekezdtek a magyarok

(Képek: Tátrai Béla)

Gyönyörű időben rendezték a jubileumi, 40. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság első játéknapját, a világhírű Robert Trent Jones Jr. által tervezett, 18 szakaszos zalacsányi pályán.  A külföldi játékosokkal teletűzdelt mezőnyben honfitársaink nem maradtak adósok a jó játékkal. Az első kört követően Kötél Bence és Závaczki Bálint a mezőny élén áll a szlovén Luka Stirn Zan társaságában. A nőknél pedig Vadkerti Adél a második helyről várhatja a folytatást.

Egyelőre nem panaszkodhatunk. A pálya remek, a hangulat nem különben és a magyarok közül is többen szépen teljesítettek. A férfiaknál hárman voltak képesek par alatt (-1) játszani - Luka Stirn Zan, Závaczki Bálint és Kötél Bence -, így magától értetődően ők vezetik a mezőnyt, ami nagyon szoros. A negyedik helyen együttállásban Gal Patrik Stirn és Sebastian Panek állnak even par-ral, majd Kása Ádám (73) és Rózsa Dávid (+2) következik, aki a 6. szakaszon eagle-t ütött. Szeberényi Máté a 10. helyen áll, +3-mal követi az előtte állókat. Kiemelendő még Zilahy Csaba teljesítménye, aki +4-gyel teljesítette a torna első 18 szakaszát, így összesítésben a T 11. helyet foglalja el. A nap másik eagle-jét  Gavin De Gelder érte el.

 További EREDMÉNYEK ITT olvashatók.

 

A nőknél a bolgár Sofia Seldemirova vezet. Ő volt az egyetlen, aki mínuszos eredménnyel zárt (-1). Mögötte bajnoknőnk, Vadkerti Adél (+4) következik hármas együttállásban. A tavalyi dobogós, Nagy Klára a T7. helyről várhatja a folytatást. A biztató első kilencet követően (+1), a pálya második felén rontott egy picit, így +7-tel zárta az első kört. A női mezőny, akárcsak a férfiaké, nagyon szoros, így kíváncsian várjuk, hogyan teljesítenek lányaink a második napon. A teljes EREDMÉNYSOR ITT olvasható!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés