Ott vagyunk a felsőházban!

Elsődleges célját elérte női és férfi válogatottunk is az European Team Shield Championship első játéknapján. Szigeti Csaba a válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a látottakkal, ám hozzátette, csütörtökön kemény nap vár a csapatainkra.

A lányok az utolsó, még felsőházat érő hatodik helyen kvalifikálták magukat match play körökre úgy, hogy jobb összesített score-juknak köszönhették a bejutásukat az azonos ütésszámot elérő bolgárokkal szemben.

„Küzdésből jelesre vizsgázott a női válogatott, ugyanis egy gyengébb első kilenc után sikerült felállniuk és menteni a játéknapot. Meg kell említeni, hogy egy hosszú, szeles pályán kellett bizonyítaniuk. A nap legjobb eredményét Nagy Klára hozta 78-cal, addig Vadkerti Adél 80-at, míg Briglovics Boróka és Kiss Polett Karolina 83-83-at játszott." 

Női EREDMÉNYEK ITT!

 

A férfi válogatottal szintén elégedett volt, akik a 4. helyen kvalifikálták magukat a legjobb 8 közé.

„Závaczki Bálint egy remek even par-t játszott, amivel a T6. helyet érdemelte ki. Csányi Olivérnek voltak kisebb-nagyobb hibái, azonban a pálya legnehezebb szakaszain visszavágott. Jó hajrájának köszönhetően - az utolsó három lyukat birdie-re hozta - +3-mal a T9. helyen zárta a stroke play napot. Simon Dani szintén nagyot fordított. Egy +8-as első kilenc után +2-es score-ral jött vissza a játékba a pálya hátsó felén. Meznerics Gergő felemás napot zárt, ám ő már tudta a 14. szakasz után, hogy bármit is játszik, már zsebben a továbbjutás. 84-es eredményével a T32. helyen zárt.”

Fiúk EREDMÉNYEI ITT!

 

Beszélgetésünk végén az első Match Play ellenfelekre is kitért.

„Fontos nap áll előttünk. A dobogós remények életben tartásához győznünk kell! Nem lesz egyszerű dolgunk, itt már a mezőny nagyon erős. A lányokra a stroke play kör harmadik helyezettje, Görögország, míg a fiúkra a mögöttünk egy ütéssel lemaradó Bulgária vár. Bízom benne, hogy sikerül felvennünk a kesztyűt!”

 

A magyar csapat eredményei

 

Fiúk

T6. Závaczki Bálint 72

T9. Csányi Olivér 75

T25. Simon Dániel 82

T32. Meznerics Gergely 84

Csapat (legjobb 3 eredmény): 4. hely 229 ütés

 

Nők

T9. Nagy Klára 78

19. Vadkerti Adél 80

T23. Kiss Polett Karolina 83

T23. Briglovics Boróka 83

Csapat: 6. 241 ütés


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés