Závaczki Bálint új magasságokban

Többszörös junior bajnokunk óriási bravúrt elérve a T13. helyen zárt a skóciai St. Andrewsban (Eden Course, par70) zajló The Junior Openen. Teljesítményével (71, 73, 71) minden idők legjobb magyar eredményét játszotta, nem mellesleg pedig a nettó kiértékelésben, a közép-kelet-európai régióban a T4. helyen zárt. Magától értetődően Bálint nagyon boldogan nyilatkozott a záróünnepség után.

„Nehéz volt az utolsó kör. Az előrejelzésekkel ellentétben (minimális szelet jósoltak), egy fordított irányú szelet kaptunk az előző napokhoz képest, ami egy teljesen új helyzetet generált. Ennek okán egy új stratégiát is fel kellett állítanom a mai napra. Ráadásul pluszba még az sem könnyítette meg a dolgomat, hogy a cseh flight-társam -6-ot játszott. Egy nehéz szituáció volt, de egyszerűen próbáltam tartani magamat, hogy csak a saját játékommal foglalkozzak. 

Szerencsére sikerült alkalmazkodni a körülményekhez, így a 71-gyel meg vagyok elégedve. Ezenfelül az előre meghatározott score-t is sikerült hoznom, hiszen úgy vágtam neki ennek a napnak, hogy összesítésben +5-nél ne legyen több. Ezt teljesítettem, nagyon boldog vagyok!”

Majd összességében a tornát is értékelte.

„Nekem nagyon tetszett. Hoztam az elvártat, sőt néhány szituációban még magamat is megleptem. Valamint arra is büszke vagyok, hogy az elmúlt évek legjobb magyar The Junior Open eredményét értem el. A szervezés és a lebonyolítás rendben volt és a segítőink is mindenre odafigyeltek. Külön élmény volt, hogy a St. Andrewsi egyetem kollégiuma, ahol laktunk, két percre volt az Old Course 1-es tee-jétől, így alkalomadtán tudtunk gyakorolni a versenynapokat követően.

Holnap pedig jöhet a szórakozás, hiszen testközelből láthatjuk a The Opent, ahol leginkább Mickelson játékára leszek kíváncsi. Természetesen szeretnék minél több aláírást gyűjteni és egy-egy közös képen szerepelni ezekkel a nagyszerű játékosokkal!”

 

A Teljes Eredménysort ITT olvashatja!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés