A kapitány értékel

A hétfői játéknappal kezdetét vette a skóciai St. Andrewsban a várva várt The Junior Open. A magyar színeket 2018-as Magyar Kupa győztesünk, az alig 13 éves Jaczkovics Emma és többszörös junior bajnokunk, Závaczki Bálint képviseli. Az első forduló után Hahn Roland, junior szövetségi kapitány értékelt.

 

Závaczki Bálint T14. (71) +1

 

„Bálint remekül játszott. Odaütötte a labdát, ahová a gyakorlónapon megbeszéltük. Az előre megbeszélt pályastratégiát vitte végig. Nagyon ésszerűen lemondott a távolságról a pontosság javára. Egy links-típusú pályánál a kemény greenek miatt jobban jár az ember, ha messziről támadja azokat, mert könnyebben megáll rajta a labda. Így rövidebb ütővel kezdett és a kemény fairway miatt így is nyert még jó pár métert a pályából.

 

Összesen 6 nagyon jó birdie puttja volt, amiből egyet értékesített. Ha egy kicsivel szerencsésebb lett volna a gurításoknál, mínuszt játszhatott volna és előrébb is lehetne. Nagyon elégedettek vagyunk, a cél az volt, hogy feltérképezzük minél jobban a pályát és ez megtörtént. Egy kvázi biztonsági játékot játszva +1-es eredménnyel zárt, amivel európai viszonylatban T4. helyen áll egy angol, egy dán és egy portugál játékos után. Nem mellesleg megjátszotta a playing hcp-jét. Holnap, ha minden jól alakul simán a CUT-ba juthat.”

 

 

Jaczkovics Emma 119. (89) +19

 

„Egy kicsit azt éreztem rajta, hogy fejben elfáradt a végére. Annyi új behatás érte az elmúlt napokban és annyi mindenre kellett figyelnie a links-típusú pálya miatt, plusz izgult is egy ilyen nagy versenyen, a nyomás sokat kivett belőle. Ráadásul a szél is felerősödött délutánra, ami szintén megnehezítette a dolgát. A hibáit, főleg a rutintalanság számlájára írnám. A kör után átbeszéltük a stratégiát, hogy mire figyeljen oda. Biztos vagyok benne, holnap jó néhány ütéssel jobbat fog játszani, amiben a reggeli tee time is segítségére lesz, ugyanis mérsékeltebb lesz a szél.”

 

EREDMÉNYEK, STARTLISTA ITT OLVASHATÓ!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés