Závaczki útban a CUT-ba

+1-gyel kezdte a hétfői első fordulót többszörös magyar junior bajnokunk, Závaczki Bálint, aki kiegyensúlyozott játékának köszönhetően ott van a The Junior Open élmezőnyében a T14. helyen.

„Elégedett vagyok a mutatott játékkal. A links-típusú pályák nem olyanok, mint amilyenhez hozzászoktam. Mélyített homokok, betonkemény greenek és fairway jellemzi.

Az első kilencet even par-ra hoztam, míg a pálya második fele már egy picivel trükkösebb volt a két-három ütős szél miatt. A 10-esen (par3) volt egy rosszabb kezdő ütésem, amit nem sikerült chip puttra mentenem, így bogey lett. Utána szépen stabilan hoztam a szakaszokat, majd egy birdie, bogey, par sormintával zártam a második felét a második kilencnek.

Úgy gondolom egy-két birdie putt még bemehetett volna, de ezzel a +1-es score-ral is elégedett lehetek. Úgy néz ki, hogy ebben az erős mezőnyben is jónak tűnik ez az eredmény. Boldog vagyok és a holnapi cél a CUT-ba kerülés!”

Bálint emellett a körítésre is kitért.

„Egy St. Andrews-i Egyetem kollégiumában vagyunk. Nagyszerű a hangulat! A megnyitó is remek volt. Nagy élmény volt Jordan Spieth-tel és a R&A főnökével találkozni, akik ajándékokkal és néhány bíztató szóval motiváltak bennünket. Sajnos Spieth-tel nem sikerült egy igazi, egymás mellett álló fotót készíteni, mert sietett el, de az R&A vezetőjével igen. Egyszóval minden nagyon jó és szurkolok Emmának, hogy sikerüljön minél jobban teljesítenie délután.”

 

Az EREDMÉNYEKET ITT követheti!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés