„Bravúr, hogy itt lehetünk!”

Élete talán legnívósabb versenyén áll az elütőhöz Závaczki Bálint június 27-29. között, aki eddigi teljesítményével kivívta a jogot, hogy ott lehessen a svájci PGA által rendezett 54. Memorial Olivier Barras tornán, amelynek Európa egyik legpatinásabb pályája, a Golf Cub Crans Sur Sierre ad otthont. Sokan csak álmodnak egy ilyen lehetőségről, de többszörös junior bajnokunknak megadatott, hogy egy nívós mezőnyben megmérettesse magát és része legyen a történelemnek.

„Boldogok vagyunk, hogy itt vagyunk– kezdte Bálint édesapja, Závaczki Zsolt –, hiszen erre a patinás versenyre bejutni sem volt egyszerű. Az elmúlt évek kemény munkája, no meg egy kis szerencse is kellett hozzá. Már az maga az egy csoda, hogy itt lehetünk! Az idei lesz az 54. alkalom, hogy megrendezik ezt a tornát.

Európából 60 profi és az amatőr világranglistáról 80 amatőr kapott indulási jogot. A nevezési feltétel volt a WAGR 2000-ben, valamint a nulla közeli hcp. Jól mutatja az érdeklődést, hogy mintegy ötven várólistás maradt le a versenyről, akik mind 3 hcp alattiak.

A helyszínre érkezve, tátva maradt a Závaczki család apa-fia párosának szája, A tévéből ismert pálya részletei jöttek elő emlékeikből. A pályáról mindent elmond, hogy 1906-ban épült és már a háborúk előtt ide járt golfozni Európa elitje. A rangját jól mutatja, hogy minden esztendőben European Tour verseny helyszín.

„Kicsit olyan, mint a Forma 1-ben a monacói pálya. Ez is majdnem, hogy alkalmatlan a legmagasabb szintű verseny megtartására, de a helyszín, a múlt arra predesztinálja, hogy évről évre eljöjjön ide Európa legjava és megmérettesse magát. Monaco-hoz hasonlóan ez is egy földi paradicsom. Szálloda „hegyek”, az autó márkák között a gyártók legjava és persze az elmaradhatatlan kaszinó, mind azt a minőséget jellemzik, amely méltán teszi Európa egyik legközkedveltebb golf helyszínévé a tehetősek körében.”

Majd végül a célok is szóba kerültek.

„A pálya nem számít rövidnek (6399 méter), mert a European Tour-on van 7 pálya ami ennél rövidebb. Van jó néhány szakasza, ami nagyfokú óvatosságra ösztönöz. Ha megnézzük az elmúlt évek European Tour versenyeit, minden egyes évben más győzött, ami nem véletlen. Ezen a helyszínen lehet meglepetést okozni és mi azon leszünk, hogy a játék élvezete mellett felborítsuk némileg a papírformát. Már az egy hatalmas bravúr lenne, ha ott lennénk a döntő napon!”– zárta gondolatait Závaczki Zsolt.

Bajnokunk szerdán 13:50-kor kezdi az első kört.

 

Az EREDMÉNYEKET ITT követheti!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés