Csattanós válasz Vadkerti Adéltól

(főkép: Facebook/GOLFmagyar)

A Balaton Golf pályáján rendezett 58. Magyar Amatőr Bajnokság női mezőnyében a papírforma érvényesült. Az Amerikában tanuló, Pannónia Junior Akadémia játékos, Vadkerti Adél nagy fölénnyel győzött, ám – mint mondta - korántsem volt annyira sétagalopp a három nap, mint kívülről látszott.

Adél kicsit álmos, rekedtes hangon vette fel a telefont (akkor ébredt). Azután elmondta, a győzelme után hazafelé vezetés közben a kocsiban, dalra fakadt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Match Play után a Magyar Bajnokságot is sikerült behúznom, pláne ilyen játékkal. Ezt némileg beárnyékolta, hogy néhány fiú be-beszólogatott már az első nap után, hogy így könnyű nyerni! Erre csak azt mondanám, hogy oké, de azt a nullát meg is kellett játszani, oda kellett ütni a labdát a jó helyekre. Emellett a nyitókörben mindenkinél jobbat játszottam! Mióta golfozom a lány mezőny mindig is sokkal kisebb volt és általában két-három ember versengett ténylegesen a címért. Szóval értetlenül álltam a bántó szavak miatt. ”

A későbbiek a női címvédő csattanós választ adott kritikusainak. Ha összevetjük az eredményeket, kiderül, hogy a férfidobogó harmadik fokára állhatott volna fel a +9-es score-ral, Kötél Bence és Csányi Olivér mellé.

„Persze mindig azt mondják, hogy a golfban magad és a pálya ellen játszol, de az embernek fontos új célokat állítania maga elé, ami motiválja. Az első napot követően - az előnyöm biztos tudatában -, fél szemmel a fiúk score-jait is figyeltem. Az motivált, hogy megmutassam, hogy a fiúk között is megálltam volna a helyem! Boldog vagyok, hogy ez bizonyítást nyert!”

(fotó: MGSZ)

Emellett barátnője, Briglovics Boróka sikeréért is szorított, akivel nagyon élvezte a közös játékot.

„Nagyon jó volt újra együtt golfozni! Bár bevallom, a második körben kissé tartottam Boritól. Egyrészt más flightban játszott, másrészt jól ismerem a kvalitásait és azon izgultam, nehogy meglepjen egy második napi even par, vagy az alatti eredménnyel. A versenyrutin hiányzott nála - a vizsgái miatt ez volt az első versenye idén – nekem a hetedik tornám volt ebben a szezonban. Örülök, hogy sikerült felállnia a harmadik helyre!”

Emellett a pályát is nagyon dicsérte.

„Nagyon szép állapotban volt. Azt szeretem benne, hogy csalafinta. Elég egy ütést elrontanod – főleg a hátsó kilencen – és máris egy dupla kerül fel a score kártyádra anélkül, hogy azon kívül hibáztál volna. A pontatlanságot egyből megbünteti. Összességében, az idei nagyon jó hangulatú bajnokság volt!”

Természetesen jövőbeni terveiről is szót ejtett.

„A következő nagy cél a Magyar Nyílt Bajnokság megnyerése. A múltból a legjobb helyezésem egy második hely. Hogy a mezőny, milyen erős lesz, az nagyban függ a külföldi felhozataltól is. Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva rangos tornára van kilátás Zalacsányban.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés