Minden a tervek szerint halad: háromból kettő sikerült

(kép: Facebook/GOLFmagyar)

Szokásához híven, Kötél Balázs elemzést adott lapunknak. Ezúttal az 58. Magyar Amatőr Bajnokság került górcső alá.

„Mi azzal a szándékkal álltunk az elütőre, - mint azt többször is elmondtam - hogy győzni szeretnénk. Nem feltétlenül a (hazai) pálya miatt, ami Magyarországon gyakorlatilag nincs, mivel rendszeresen 4-5 klub ad otthont a nagyobb tornáknak, így akik komolyan veszik a golfot, azok úgy ismerik mindegyiket, mint a tenyerüket. Hanem azért szerettünk volna nyerni, mert ezen a pályán van leginkább döntő szerepe a stabilitásnak és a golftudásnak. Udvariban megmutatkoznak a különbségek a játékosok között még jelen állapotában is, miközben most messze nem olyan nehézségű, mint régen volt.” 

Majd a mutatott játékra is kitért.

„Tulajdonképpen elégedett vagyok a teljesítménnyel, bár én háromszor nullát szerettem volna. Az első két nap volt egy-egy rosszabb drive, amik miatt három ütést buktunk. A harmadik körben pedig a szoros küzdelem miatt, az eredményesség, a győzelem lebegett a szemünk előtt, ezért egy-két szakaszon inkább a biztonsági játék volt a fontosabb.

Csányi Olivér a második nap kifejezetten jól játszott, szinte hiba nélkül, annak lett az eredménye egy igen szép 69-es score. A végjátékban sajnos ütött két rosszat, amiből duplák lettek, ez megnyugtatta Bencét, így tulajdonképpen kényelmes győzelmet tudott aratni.

Flightunk harmadik tagja Somogyi Bence is nagyon szépen játszott. Stabilan ütötte a labdát és a rövidjátéka is jó volt. Reméljük továbbra is így fejlődik, és akkor egy ígéretes magyar csapat a tud játszani nemzetközi tornákon!”

Végül a golfszezon első felét értékelte.

„Nagyon örülök neki, hogy sikerült a bajnokságot elhódítani. A titkos célom az volt februárban, hogy a három szezon eleji szövetségi versenyből mindegyiket megnyerjük. Ebből „sajnos” csak kettőt sikerült, mert a Match Play Bajnokságon csak másodikak lettünk (nevet).

Összességében elégedett vagyok, mert amit számokban Bencének elterveztünk, az szinte teljes mértékben teljesült, egyedül a putt átlagban van egy fél ütés, ami hiányzik. Ezt kell még lejjebb tornászni. Bízom a jó játékban a szezon második felében is! Optimista vagyok, reméljük, ez eredményekben is megmutatkozik majd.” – zárta gondolatait Kötél Balázs, aki a végén még hozzátette, hogy fontos lenne, hogy Magyarország második legrangosabb versenyén a díjak is az eseményhez méltóak lennének, ezzel is tisztelegve a legjobbak teljesítménye előtt.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés