A meglepetésember, Somogyi Bence

(fotó: MGSZ)

Sok jó teljesítményt láthattunk a hétvégén rendezett 58. Magyar Amatőr Bajnokságon, mégis talán a legnagyobb meglepetést, egy 12 éves Pannónia Junior Akadémia színekben induló fiúcska okozta. Szerényen megbújva a nagyok mögött tette a dolgát és győzelemmel felérő 4. helyen végzett a 2018-as match play bajnokkal, Závaczki Bálinttal egyetemben. Bencét apukája, Somogyi György segítette, akiben a verseny során felsejlettek Lakatos Vili bácsi tanácsai. Ezeket megfogadva játszották végig a bajnokságot.

„Nehezen találom a szavakat… Abszolút nem számítottunk erre. Az előjelek nem voltak kedvezőek. Nagyon nehezen indult a szezonunk, sérüléssel bajlódtunk, majd a felépülést követően sem jöttek úgy az eredmények, mint megszoktuk. Majd eljöttünk a Magyar Bajnokság helyszínére, egy összetett, nagyon nehéz pályára, ahol ráadásul az időjárási körülmények finoman szólva sem voltak olykor ideálisak és mindezek ellenére Bence így játszik! Ki gondolta volna, hogy Bencus 12 évesen, ugyanazzal a Titleist 1 jelöletlen fekete labdával fejezi be a három napot, amivel kezdte, ráadásul döntő flightban? Még azóta is a történtek hatása alatt vagyok. Köszönjük szépen a dicsérő szavakat, sokan gratuláltak S. Nagy Csabától kezdve, Meznerics Gergőn és Szeberényi Mátén át Rózsa Dávidig és még sorolhatnám. Dávid abszolút úri módon viselkedett és félrehívott, hogy ugye nincs belőle semmi gond, hogy az utolsó napi jó játékának köszönhetően (-5) Bencus a dobogót elvesztette. Respect!”

Somogyi Gyuri elárulta, hogy a bajnokság során eszébe jutottak Lakatos Vili bácsi szavai, amelyet első találkozásukkor mondott.

„Fiam, mivel a golf egy fejben történő játék, ezért a legfontosabb a szerénység és az alázat. Ha nincs alázat, nem tud a golf segíteni. Az öntelt, önhitt emberek a golfban elbuknak. Akik azt hiszik mindenre képesek, azok kapják a legnagyobb pofonokat. A 18. lyuk utolsó putt-jánál lehet először megszólalni. Addig Tilos!” – mondta nekünk hajdan Vili bácsi.

Nagyon szép dolgok voltak a három napban. Kötél Bence és Csányi Olivér remekül játszott, nem beszélve Rózsa Dávid -5-ös teljesítményéről. A rivaldafény nem rajtunk volt, mi csak játszottunk, ami a csövön kifért. Jutalomfellépés volt számunkra az utolsó flightban játszani, a legfiatalabb játékosként. Élményekkel teli hétvégén vagyunk túl, amely meghatározó lehet Bencus jövője szempontjából.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés