Lépéselőnyben Vadkerti Adél és Kötél Bence

(képek: Facebook/GOLFmagyar)

A pénteki játéknappal kezdetét vette az 58. Magyar Bajnokság, melynek a sokak által kedvelt Balaton Golf ad otthont. Ahogy az várható volt, izgalmakban nem volt hiány és - szokásához híven - a par 72-es pálya és az erős szél szedte "áldozatait" (ami -1 CBA-t eredményezett).

Kemény csata zajlott, az élmezőny tagjai fej-fej mellett haladtak az első szakaszokon, majd ez a későbbiekben megfordult.

A pálya első felén a címvédő, Csányi Olivér parádézott (0), míg a hátsó kilencen Kötél Bence bizonyította (-2) jó formáját. Ennek köszönhetően a Balaton Golf játékosa, kicsit profitálva a többiek hibáiból is, 73-as eredménnyel vezeti a férfiak tabelláját, az elmúlt két év bajnoka, Csányi Olivér (76) és Rózsa Dávid (79) előtt, aki Simon Dániellel (79) osztozik a harmadik pozíción.

Érdekesség, hogy az ötödik helytől lefelé már 80 fölötti körrel állnak a játékosok. A 2017-es mid-amatőr bajnok Meznerics Gergely és az első napon remek teljesítményt nyújtó pannóniai fiatal játékos Somogyi Bence 80-80 ütéssel nagy neveket megelőzve az ötödik helyen zárt.

Hetedikként Szeberényi Máté (81), míg csupán nyolcadik helyen végzett az egyik főesélyesnek kikiáltott Závaczki Bálint (82), akiről tudjuk már, hogy nem szabad leírni, hiszen nagy hajrákra képes. A Top 10-ben végzett még Ralph Müller, ifj. Csiki Péter és Szalay Attila triója, akik azonos, 83-as ütésszámot értek el. 

A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

 

A nap legalacsonyabb score-ját azonban nem Kötél Bence, hanem a női bajnoki cím védője Vadkerti Adél érte el, aki even par-ral büszkélkedhetett a köre végén. Eredményéről mindent elmond, hogy női riválisai a közelébe sem értek, ám a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokáért nagy volt harc.  A legközelebb az idei két nagy torna (Magyar Kupa, Match Play) ezüstérmese Czernecki Laura (83) és a kétszeres magyar bajnoknő Batta Krisztina (83) került, ám hátrányuk már tetemes, 11 ütés. Kiss Polett Karolina (84), sérüléséből felépülve csak egy ütéssel követi az említett Czernecki – Batta duót.

Az egyik nagy visszatérőnk Briglovics Boróka volt (vizsgái miatt volt távol, a szerk.!), aki az első kilencen még kereste magát (47 ütés), azután a pálya második felén már elkapta a fonalat, és a teljes mezőny – beleértve a férfiakat is – harmadik legjobb hátsó kilencét teljesítette +2-vel. Ennek eredményként ott van a dobogó közelében, 85-öt játszva.

Ugyancsak hosszú kihagyás után tért vissza 2015-ös bajnoknőnk Szabó Antónia, aki 93-as ütésszámmal a hatodik helyen zárt Turkovics Ilonával együtt. A Top 10-ben végzett még Koharek Anna (95), dr. Erdei Éva (95) és Zsadányi Ildikó (97).

A teljes EREDMÉNYSOR ITT!

 

Az első nap krónikájához tartozik még, hogy a résztvevők az esőzések ellenére dicsérték a pályát, amely nagyszerű állapotban van.

II. napi STARTLISTA ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés