„A pálya tisztelete nagyon fontos Udvariban"

(kép: Facebook/GOLFmagyar)

A 2016-os magyar bajnok Rózsa Dávid egészséges önbizalommal készül a hétvégi bajnokságra. Két évvel ezelőtt gyerekkori álma teljesült azzal, hogy felért a csúcsra és idén is szeretne ott lenni a tűzközelben. Mint mondta, kiélezett küzdelemre van kilátás. 

A Pannónia Junior Akadémia golfozóját  'tolja az adrenalin' , miután egy kisebb rövidzárlat miatt nem úgy sikerült a Match Play bajnokság mint várta. Azóta azonban egyenesen szárnyal.

„A Match Play Bajnokság stroke play körét rosszul kezdtem. Hiába sikerült a második kilencen visszahoznom magam, a 18-ason kihagyott egy méteres putt miatt lemaradtam a főtábláról.

A bajnokság után sikerült rendeznem a sorokat. A ranglistaverseny előtti tatai Férfi Napon -1-gyet játszottam 7 birdivel, amit egy Old Lake ranglista győzelem követett +2-vel. Reményeim szerint a jó sorozatom folytatódik a hétvégén is! A Magyar Bajnokságot minden évben nagyon várom, hiszen ez a legnagyobb verseny Magyarországon a Nyílt Bajnokság után."

Dávid szoros csatára számít. Szerinte az élmezőny nagyon erős, így bárki odaérhet a végére.  A meglepetéseket sem zárta ki.

Závaczki Bálint remek formában van, amit a Match Play Bajnokságon is bizonyított. Őt tartom az első számú esélyesnek! A két Bence (Kötél és Bertényi) szintén nagyon veszélyes lehet, már csak a pályaismeret miatt is és nagyon sokat fejlődtek. Csányi Olivér pedig nagyon jó játékossá érett Amerikában. Nálam a formaidőzítés jól sikerült, így remélem én is harcban lehetek a címért."

A 2016-os magyar bajnok szerint a jó score-hoz tisztelni kell a balatonudvari pályát.

„Az elmúlt egy évben a pálya jelentősen játszhatóbbá vált, de továbbra is Magyarország legnehezebb pályájának minősül. Mindenképp a konzervatív, okos játék a jó kör titka Udvariban, és ha a szituáció úgy kívánja, akkor meg kell adnia bogey-t a pályának, hogy majd később visszaadja. A pálya tisztelete nagyon fontos, hiszen könnyen pórul járhat, aki agresszíven játszik.

Csütörtökön felmérjük a terepet az edzőmmel, Böndicz Gergővel. Igyekszem magam tartani a stratégiához és reményeim szerint egy jó score-ral sikerül bejönnöm, amely a végén dobogós helyet érhet!"


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés