„Ugye megmondtam, ugye már megint megmondtam”

A sérüléséből lábadozó Kovács Titusz - miután orrhosszal megnyerte a Lugosi Tour-t - összecsapott a Balaton Golf egyik sztárjátékosával, Kötél Bencével. Caddyként Kötél Balázs segítette a válogatott szenior játékost.

Igazi presztízs csata folyt a háromszoros szenior magyar bajnok és a kétszeres Magyar Kupa győztes között match play formában, hcp előny nélkül. Sárga elütőről játszottak, amiből végül egy jó hangulatú, nagyon tanulságos mérkőzés kerekedett.

A papírformának megfelelően, Kötél Bence győzött, bár a vártnál jobban megizzadt, ugyanis csak a 16-os szakasznál kezeltek le a felek. Titusz viccesen meg is jegyezte, hogy ő azt hitte, már a kettesen kikap. Nagyon boldog volt, hogy tartani tudta a lépést az ifjú golfreménységgel, amiben elévülhetetlen érdemei vannak Kötél Balázsnak, aki caddyként volt a szenior bajnok mellett. Érdekes volt látni, hogy Balázs miközben Kovács Titusznak segédkezett, nem tudott kilépni a szülői és edzői szerepkörből és a fiát zrikálta egy-egy elrontott ütése, stratégiai döntése után („Ugye megmondtam, ugye már megint megmondtam”).

Egy biztos mindkettejüknek tanulságokkal teli volt az összecsapás és nem utolsó sorban nagy élmény.

Nagyon fontosak lennének az ilyen típusú játékok, hogy a Bencéhez hasonló korú és kvalitású gyerekek megmutathassák magukat nagyon jó amatőr, vagy akár magyar profi játékosok ellen is (3 napos játék, profik fehér, juniorok sárga elütőről) amiből mindkét fél profitálna, nem beszélve a nézőkről (ha lennének), akik szintén árgus szemekkel figyelnék a bajnokok csatáját. Ehhez már csak a megfelelő promócióra lenne szükség a klubok részéről, hogy az emberekhez eljusson az összecsapás híre. Ez is a golf népszerűsítéshez tartozna.

Sajnos a Lugosi Golf Tour résztvevői nem éltek a lehetőséggel, pedig bizonyára sokuk okulhatott volna belőle, hozzátéve, hogy a mezőny egy része kezdő játékos volt. Szemtanúi lehettek volna egy 14 éves junior, illetve egy 64 éves szenior válogatott játékos összecsapásának. Példálózhattunk volna azzal, hogy akár 50 évesen is el lehet kezdeni a golfot (Kovács Titusz) és lám ilyen szintre is el lehet jutni (persze mindig van feljebb).

Titusz végül még egyszer köszönetet mondott Kötél Bencének és Balázsnak a játékért, ami örök emlék marad számára.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés