Holland győzelem a Capital Cupon, Simonyi és Flink dobogón a szomszédban

A hétvégén rendezett, legmagasabb besorolású, FIFG 1.000-es kiemelt versenyen a holland Thijs van Rookhuizen diadalmaskodott. A legjobb helyezést Karakas Attila és Podusil György érte el. Mindeközben az Ausztriában rendezett nemzetközi tornán négy magyar is a top tízben zárt.

A három napig tartó, Rotterdamban rendezett Capital Cupon -23-as eredménnyel Thijs van Rookhuizen (lent) nyert, a holland ezzel ezer pontot zsebelt be a világranglistán. A legjobb magyarok -4-gyel zárták a versenyt, Karakas Attilán ak és Podusil Györgynek ez az 58. helyhez volt elég a közel kétszáz versenyzőt felvonultatót kiemelt (major) eseményen. Papp Péter 64., Tajtyi Róbert 74., Szabó László 87., Balázsi Csaba 104., Érchegyi Csaba 116. lett.

Ausztriába több magyar látogatott, az eredetileg FIFG 250-es besorolású verseny valószínűleg alacsonyabb besorolást kap majd, mivel minden bizonnyal nem felel majd meg a nemzetközi szövetség kritériumrendszerének. A 67 fős mezőnyben az osztrák Marcel Hartung nyert, Simonyi Gábort (fenti képen balra) megelőzve. A harmadik helyen záró Ján Horváth és Flink János szétrúgásban döntötte el a bronzérem sorsát, ahol a magyar volt jobb. Gelencsér Gábor és Biró László is a top tízben végzett.

EREDMÉNYEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés