„Akkor játszottunk a legrosszabbul, amikor a legjobban kellett volna”

Szokásához híven Kötél Balázs elemzést adott lapunknak a hétvégén lezajlott Match Play bajnokságról, valamint konstruktív gondolatokkal is szolgált a torna fejlődésével kapcsolatban.

„Akkor játszottunk a legrosszabbul, amikor a legjobban kellett volna – kezdte értékelését Balázs, a fia döntőben nyújtott teljesítményéről, majd hozzátette – az elején sok ingyen lyukat adtunk Závaczki Bálintnak és onnantól csak futottunk az eredmény után. 

A verseny dinamikáját tekintve lehetett volna sansz visszakapaszkodni, azonban a kritikus szituációkban Bence nem volt elég erős, az érzelmei lettek úrrá a játékán, így a lehetőségeket (3. szakasz: 5 méterről hármat putt-olt, 13. szakasz: 80 cm-es putt kimaradt) elszalasztottuk.  Az előző körökben Bence nagyon szépen játszott, így ha korábban találkozunk Bálinttal, akkor talán legyőzhettük volna, de a döntőben Bálint megérdemelten nyert.

Mint már többször mondtam a match play speciális játék, egy pszichikai játszma és egy-egy beütött hosszú puttnak is nagy jelentősége van. Míg az egyik fél megnyugszik, addig a másik félre plusz terhet rak. Ehhez Bence, legalábbis a fináléban nem volt elég erős.”

Beszélgetésünk során a házi rangadóról is szót ejtettünk, amelyet Kötél Bence és Bertényi Bence vívott a négy közé jutásért. A fiataloknak caddy nélkül kellett helytállniuk.

„Hasonló mederben zajlott a párharc, mint a döntőben. Buminak az elején nem jött ki a lépés, amitől kissé görcsössé vált a játéka és onnan már nem volt visszaút. Ennek volt köszönhető a viszonylag nagy előny Kötél Bence javára.”

Majd magáról a Match Play Bajnokságról is kifejtette a véleményét.

„A szervezés rendben volt. Azonban a Magyar Golf Szövetségnek el kellene döntenie, hogy milyen bajnokságot szeretne: versenygolfot, vagy social golfot?

Ha versenygolfot, akkor időben kell a versenykiírásnak elkészülnie, azt promotálni a szomszédos országok szövetségeinél, hogy minél több külföldi játékos jöjjön el. Emellett alacsony hcp limit, két kör stroke és 16 fős főtábla egyenes kieséses rendszerben.

Ha meg social golfot szeretnénk, akkor vissza kellene hozni a hcp kategóriánként való díjazást, hogy a főtáblásokon kívül ne csak baráti, de valódi tétje is legyen az összecsapásoknak” – zárta gondolatait Kötél Balázs, aki elárulta a következő két hét a Magyar Bajnokságra való felkészülés jegyében telik majd, melynek a Balaton Golf pályája ad otthont.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés