Csányi és Vadkerti vezet!

Pénteken kezdetét vette az év egyik legérdekesebb és talán legizgalmasabb tornája - a TSystems Magyar Nyílt Match Play Bajnokság. A mezőnyre egy nap stroke és három kör match play vár, hogy eldöntsék, ki legyen 2018-ban a nők és a férfiak bajnoka. A világranglista pontot érő nemzetközi tornának – 2016 után ismét – a tatai Old Lake Golf Club ad otthont. Lássuk, hogyan alakultak az eredmények az első napon, amelyet egyszer félbe kellett szakítani villámlás miatt.

Előzmények

Összesen 41 férfi és 8 női versenyző küzd az idei címekért. Ahogy lenni szokott több kiváló játékos is ott van az indulók között, ám nagy hiányzók is akadnak bőven. Példaként említhetnénk a fiúknál a tavalyi nyílt bajnokság első és második helyezettjét, Strim Zan Luka-t, illetve Zwirner Timothy-t, valamint a szenior válogatott tagjait, akik hétfőn utaznak a Monarchia Kupára.

A nőknél picit aggasztó a helyzet. Mindössze nyolcan indultak. Az egyik legnagyobb hiányzó a 2017-es év nemzetközi match play bajnoka Sofia Morozova, de említhetnénk felnőtt bajnoknőinket Briglovics Borókát (vizsgázik), Szabó Antóniát (sérülés), valamint a 2017-es Match Play Bajnokság magyar ezüstérmesét, Kiss Polett Karolinát (sérülés).

Csányi vezet!

Az erősorrend kialakulását a pénteki stroke play verseny adta, amelynek eredményei alapján 8 fős csoportokba osztották a játékosokat a női és férfi mezőnyben. Ezt követően három match play játék során döntik el a csoporton belüli helyezéseket

A stroke play selejtező 2017-es felnőtt bajnokunknak, Csányi Olivérnek sikerült a legjobban, aki 67-es (-3) ütésszámmal teljesítette a tatai par 70-es pályát. Mögötte végzett minimális különbséggel osztrák riválisa Kubin Laurenz (68), valamint az idei Magyar Kupa második helyezettje Bertényi Bence (69), aki sokak szerint a végső győzelemre is esélyes lehet, tudván, hogy mennyire fekszik neki a match play játékforma. Az egyik legnagyobb meglepetés a magyar címvédő Rózsa Dávid, éppen hogy csak kimaradt a vezető 8-ból.

Főtábla (1-8.)

1.Csányi Olivér (67), 2. Kubin Laurenz (68), 3. Bertényi Bence (69), T4. Závaczki Bálint (72), T4. Raphael Sippel (72), 6. Kötél Bence (73), 7. Greff Bálint (76), 8. Ifj. Sárközi Ricsi (76).

 

A nőknél Vadkerti Adél (75) bizonyult a legjobbnak Czernecki Laura (80) és Berkenyei Daniella (82) előtt.

További sorrend: 4. Jaczkovics Emma (84), 5. Szántó Sára (87), 6. Koharek Anna (88), 7. Katerina Drogonova (93), 8. Földházi-Nagy Zsófia (94)

 

Holnap két match play kör vár a résztvevőkre (HCP előny nincs)! Tartsatok Velünk!

1. napi EREDMÉNYEK ITT!

2. napi startlista ITT!

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés