Több mint gyakorlópálya, Driving Ranch

Az Alföld Golf Club megszűnésével Csongrád megyében csupán egyetlen gyakorlási lehetőség maradt, ahol a golfozók gyakorolhatnak. Ez nem más, mint a Homokháti Golfklub Mórahalmon. A Driving Ranch a város Szeged felőli határában található, a 16-os kilométerkőnél. A panoráma önmagáért beszél! A gyakorlópálya tulajdonosával, Bálint Józseffel beszélgettünk.

Honnan jött a gyakorlópálya megépítésének az ötlete?

- Itt egy tanya volt korábban, amelyet megvásároltam. Sokáig gondolkoztam, hogy mihez kezdjek a területtel, többek véleményét is kikértem. Végül Körtélyesi Péter üzlettársam és jó barátom győzött meg arról, hogy ez a terület tökéletesen alkalmas egy gyönyörű, jó Driving Range kialakítására. Sajnos ő már meghalt, de Peti nélkül valószínűleg nem valósult volna meg ez a gyönyörű mórahalmi csoda, amely hivatalosan 2011. szeptember 9-én nyitotta meg kapuit.

Hol található pontosan?

- A mórahalmi gyakorlópálya szerényen húzódik meg a Szeged-Baja országút közvetlen közelében. A fakapun belépve a vendégek úgy érezhetik magunkat, mintha egy filmforgatás helyszínén járnak. Egy szépen felújított tanyasi ház, hatalmas terasszal és végeláthatatlan zöld gyep látványa fogadja őket. Ezen a helyen könnyű elfeledni a hétköznapok gondjait. Az ember csak kiveszi a felszerelését és már mehet is gyakorolni. Ha nem visz valaki felszerelést az sem gond, hiszen jobb-, és balkezes ütők vannak kitéve. Az elütő helyeken műfű van, pont olyan minden, amilyennek lennie kell. Egy kiváló adottságú gyakorló pályáról beszélhetünk, minden szükséges felszereléssel ellátva.

Milyen felszereltségről beszélhetünk?

- Több mint gyakorlópálya, Driving Ranch (tanya). Nagyon szépen kialakított környezetben terül el. Az ember amerre néz szépen nyírt füves területet lát. A pálya és környezete harmonizál egymással. A tanyaépületet teljesen felújítottuk, lakhatóvá tettük. Az épületben kialakítottunk öltözőket, zuhanyzókat és mellékhelységeket. Emellett építettünk egy gyönyörűen kialakított szabadtéri, fedett főzőteraszt, amely ideális helyszínt biztosít családi, baráti és üzleti összejövetelekhez, rendezvényekhez. A ház mögött egy horgásztavat hoztunk létre a pecások nagy örömére. Élnek itt álltatok is, pónilovak, pávák, szamarak, szabadon járkálhatnak a részükre kialakított területen.

Milyen áron használható a gyakorlópálya?

- Szezonunk húsvéttól egészen október-novemberig tart, amíg az időjárás engedi. A bérlet áfásan 45 ezer forintba kerül, amely korlátlan játéklehetőséget biztosít egész évben a range labdákkal együtt. Akiknek viszont nincs bérletük, ők 51 labdát kapnak 1000 Ft-ért. Előzetes bejelentkezés nem szükséges, de ha valakinek információra van szüksége, hívja nyugodtan Verát, a telep vezetőjét 06 30/955 24 46-os telefonszámon és ő mindenben segít! Várunk mindenkit szeretettel!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés