Nem szégyen tanulni!

A hétvégén Challenge Tour versenyen járt Cservák László, aki értékes tapasztalatokkal és meghatározó élményekkel tért haza. A verseny Kim Minkyu elsőségével zárult, aki a valaha volt legfiatalabb győztes lett 17 évesen és 64 naposan.

Beszélgettem pár fiatal profi golfozóval, akik elmondták, hogy nehéz a Challenge Touron játszani, mivel a játékosok már itt is nagyon jól ütik a labdát, viszont a helyezésekkel nem lehet sok pénzt keresni. A költségek ugyanakkor magasak és, túl sokat kell utazni.

Ezért is dicséretes a cseh RelMont cég évek óta tartó próbálkozása, hogy Csehországban több profi eseményt szervezzen, segítve ezzel a fiatal cseh golfozók kezdeti lépéseit.

Ezen a héten a D+D REAL Czech Challenge versenyén találkozhattak a hazaiak az európai második vonalban szereplőkkel.

Kitűnő időjárás, nagyon jól előkészített pálya, jó hangulat. A magyar viszonyokhoz hasonlóakat írhatunk le most is, bár az étkezés mintha kevesebb elismerést aratna.

Viszont összehasonlíthatatlanul jobban golfoznak. A CUT -1-nél volt két nap után, ezt 73-an teljesítették! Aki „csak” par-t, azaz két körben 144-et ütött, pénteken este csomagolhatott, és mehetett haza.

Apropó, tizenöt cseh játékos állhatott elütőre (kilenc profi és hat amatőr), közülük öten is életben maradtak a hét végére. Mellettük két lengyel fiú is túlélte a CUT-ot, ez sem lebecsülendő teljesítmény…

Az élboly eredményeit különösen komoly elismerés illeti, hiszen kétszámjegyű mínuszt, par alatt tízet, tizenegyet, sőt tizenkettőt játszani kevesen tudnak.

Lehet jönni tanulni! Aztán itt lesz majd a július eleji újabb Challenge tour verseny Prágában, és az augusztusi European Tour versenyen Prága mellett.

Végeredmény Top 3:

  1. Kim Minkyu -20 (67, 66, 69, 66)
  2. Soderberg Sebastian -17 (71, 66, 67, 67)
  3. Kim Sihwan -14 (70, 70, 69, 65)

További EREDMÉNYEK ITT!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés