Vadkerti Adél hazatért és a címvédésre hajt

2017-es felnőtt női bajnokunk, a Pannónia Junior Akadémia tagja is hazatért Amerikából és mi kaptunk is az alkalmon, hogy kikérdezzük első tengerentúlon töltött évéről. Emellett arra is kíváncsiak voltunk, hogyan készül az itthoni nyári bajnokságokra.

Vadkerti Adél remekül teljesített első évében az Elon Universityn. Nemcsak a golfpályán, de az iskolapadban is helytállt, így a következő szemeszteren is teljes ösztöndíjas lesz.

„Szuper év volt! Életem legjobb döntése volt Amerika, nagyon élvezem! Az elmúlt egy évben megtapasztaltam, hogy milyen, amikor távol a családomtól csak magamra számíthatok. Önállósodtam, ami nemcsak a személyiségfejlődésemben, de a golfjátékomban is megmutatkozik. Higgadtabb és érettebb lettem.”

Bajnoknőnkkel arra is kerestük a választ milyen különbségeket vél felfedezni a golféletben a hazai viszonylatokhoz képest.

„Itt az emberek már golfütővel a kezükben születnek (Adél 12 évesen ismerkedett meg a sporttal). A golf mindenütt jelen van, és megkerülhetetlen része az életnek. A golfpályák a lakóházak között terülnek el, így kisebb túlzással mondhatjuk, kilépnek az ajtón és ott van a kertjükben. Gyakorlatilag bármelyik irányba indulunk el, negyed órán belül egy golfclubba botlunk.

Ez a legnagyobb különbség a hazai helyzethez képest, ami óriási előny. A golf arról szól, hogy mennyi időt és energiát ölsz bele. Az edzőm szokta mondani: a golf 10% tehetség, 90% gyakorlás. Miután a pályák közel vannak, nem igényel külön szervezést az odajutás, így a tréningre is jóval több idő jut.”

Adélnak a család mellett a hazai ízek, édesanya főztje, a kiskutyája, na meg a Túró Rudi hiányzott a legjobban.

„20. születésnapomra kaptam egy kis "túlélőcsomagot" otthonról a kedvenc édességeimből, gyorsan el is fogyott. Úgy érzem Amerikában nagyon jól beilleszkedtem és már úgy megyek vissza augusztus végén, mintha hazamennék. A ruhatáram 90%-a is ott van már! – tette hozzá mosolyogva.

Persze addig még tornyosulnak előtte kihívások, hiszen a Match Play Bajnokságon és a Magyar Bajnokságon is ott lesz, mint női címvédő!

„Az átállás kicsit nehéz volt az óraeltolódás (6 óra) miatt. Most azonban már úgy érzem minden rendben. Igyekszem minél többet gyakorolni, hogy a tavaly elért sikereket újra átéljem. Természetesen, mint mindig a győzelem a cél! Ha nem így lenne, el sem indulnék. Alig várom, hogy találkozzam a többiekkel, főleg a Briglovics Borival, akivel nemcsak a közös játékot várom, hanem úgy általában is vele lehessek, nagyon hiányzott már! Egész évben erről beszéltük, hogy milyen jó lesz! Plusz nyomást nem nagyon érzek. De a régi junior válogatott tagoktól mindig sokat vár a golfos közeg, így azon leszek, hogy minél jobban helytálljak és élvezzem a játékot!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés