Hahn új utakon – edző és játékos egy személyben

Hahn Árpi profi edzőnk, izgalmas időszakon van túl, hiszen három év kihagyás után újra elütőre állt az Austerlitzben rendezett Czech Tour-on, ahol fia, Roland is elindult. Mint kiderült ez nem egyszeri próba volt. Célja, hogy az oktatás mellett, a környező országok szenior profi versenyein is megmérettesse magát.

„Nagyon jó volt végre versenyezni, újra éreztem a bizsegést. Jó tapasztalatszerzés volt a felnőtt profik között. Meg kellett állapítanom, hogy a fiatalok egy kicsit meglógtak a driverekkel, de próbáltam rutinnal pótolni azt a 30-40 métert! Nem játszottam rosszul, a rövid játékom teljesen rendben volt, csak a hosszú pályaszakaszok (430 méteres par 4-esek, meg 225-ös par 3-asok) fogtak ki rajtam, így nem nagyon tudtam jó pozíciókba kerülni. A következő versenyem már valószínű, hogy szenior megmérettetés lesz, ahol lehet keresnivalóm” – értékelte a teljesítményét.

Egyéni ambíciói mellett természetesen az edzőséget is nagyon élvezi, hiszen több olyan fiatallal dolgozik, akikre érdemes időt szánni.

„A Máriavölgyben tartott Junior Tehetségkutatón két ígéretes tanítványom: Horváth Erik és Kovács Gergő is megfordult, ahol Roland és Jonathan Mannie különböző próbákkal felmérte a fiatalokat, Kovács Gergő 12 éves, ő korosztálya egyik legjobbja és biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan már a válogatott ajtaján fog kopogtatni. Horváth Erik pedig a tél óta 6-8 centit nőtt, így drive-jai már 200 méter fölött vannak. Tőle már az idén nyáron is jó eredményeket várok, így nagy eséllyel kerülhet be a junior válogatottba.  

Van egy új lány tanítványom, Zingale Lena, akivel 3 hete dolgozom együtt. Nagyon fogékony, nyitott az új dolgokra és nagyon szorgalmas. Pontosan feljegyzi a tanultakat és lelkesen gyakorol minden órára. Testileg még kell neki egy év, így ő a következő szezonban robbanhat be a női mezőnybe. Célja a válogatottság!

Külön öröm, hogy Czernecki Laura is csatlakozott a lőrinczi edzésekhez, és mivel közel laknak, a csoportos és egyéni órákra is jár. Nagyon tehetséges, aki jól sajátítja el és építi be a játékába, amiket Rolanddal együtt tanítunk neki. Szorgalommal és sok gyakorlással, jó eredményre lehet képes a nyári szezonban.”

Majd a bajnok - tanítványára - Szabó Antóniára is kitért, aki az utolsó téli edzésen sajnos megsérült. Árpi azonban megnyugtatott mindenkit, hogy Antónia hamarosan visszatér.

„Jól halad Antónia felépülése, bár való igaz, hogy nehezen lábalt ki sérüléséből. Első idei versenyére is hamarosan sor kerülhet. Reméljük, nyár közepére, a Magyar Bajnokságra, visszanyeri régi formáját és már 100 százalékosan állhat az elütőre”– zárta gondolatait Hahn Árpi.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés