Duplázás és triplázás a Szenior Tavaszon

Harmadszorra rendezték meg csütörtökön a Magyar Senior Golfozók Társasága szervezésében a Szenior Tavaszt. Az elmúlt években a verseny Grand Slam tornává nőtte ki magát, így igazi presztízs csata zajlott az otthont adó magyar Old Course-on.

Esélylatolgatás

A fentiekből is kitűnik, izgalmas napnak néztünk elébe, hiszen mindegyik kategóriában nagy harc volt várható. Az első flightban indult például a 2015-ös szenior nyílt bajnok és a tavalyi győztes Horváth Joe, a korábbi szenior ranglista győztes dr. Takács János, valamint a meglepetésre is képes Gratzl Ferenc is. Őket követte Dibusz László, Koplányi Tibor és Darázs Attila hármasa, akik kezében szintén mindig benne van a jó eredmény.

A szenior nőknél is éles küzdelemre volt kilátás. Elütőhöz állt a háromszoros év szenior golfozónője (2015-2017) és kétszeres Szenior Tavasz női győztes Wieser-Takács Zsuzsa, a 2016-os szenior magyar bajnoknő Molnár Lászlóné, valamint a többszörös magyar bajnoknő Vainio Győri-Molnár Mária is. De indult Zsadányi Ildikó, Turkovics Ica, Kovácsné Földesi Katalin, Sweeney Susan és még folytathatnánk a sort.

A férfiaknál nem volt kérdés!

Horváth Joe lehengerlően játszott. A pálya első kilencét even par-ra hozta úgy, hogy az 5. szakasz par 5-ösén egy eagle-t is ütött. Bár teljesítménye a hátsó kilencre némileg visszaesett, így is magabiztosan győzött 79-et ütve, Nagy István (84) és Dibusz László (84) előtt.

Joe nagyon boldog volt a verseny után, hiszen 2017 után ismét győzött, így duplázni tudott:

„Egy jó hangulatú flightban voltam, az pedig külön örömmel tölt el, hogy egy ilyen nehéz pályaszakaszon eagle-t tudtam ütni. A hátsó kilencen magam sem tudom miért estem picit vissza, de ettől függetlenül elégedett vagyok a mai nappal.”

További sorrend a Top 10-ben:4. dr. Takács János (86), 5. Egervári Ferenc (87), 6. Csepregi Csegő (88), T7. Koplányi Tibor (89), T7. Jakobi László (89), 9. Illés Antal (91), T10. Darázs Attila (92), T10. Gratzl Ferenc (92).

A szuper szenior kategóriában Bartha András (101) győzött Csizinszky László (106) és Muskovszky Gábor (110) előtt.

Megvan a tripla!

A nőknél szintén címvédés történt, ugyanis Wieser-Takács Zsuzsa (91) nagy csatában, egy hajszállal győzött Molnár Lászlóné (91) előtt. Diadalával pedig nem kisebb bravúrt hajtott végre, minthogy három egymást követő évben is nyerni tudott a Szenior Tavaszon. A harmadik helyen Zsadányi Ildikó végzett, szorosan az élen állók mögött, 94-et ütve.

További sorrend a Top 10-ben: 4. Turkovics Ilona (94), T5. Oltványi Katalin (98), T5. Kaincz Katalin (98), T7. Kovácsné Földesi Katalin (99), T7. Sweeney Susan (99), 9. Vainio Győri-Molnár Mária (100), 10. Erdei Éva (106).

Díjeső

A bruttó első három helyezett mellett nettóban is jutalmazták a dobogósokat. A férfiaknál Egervári Ferenc, Csepregi Csegő, Illés Antal volt a sorrend, míg a nőknél 2017 után ismét Sweeney Susan győzött, akit Turkovics Ilona és Kaincz Katalin követett. A Nettó Szuper Szenior kategória első három helyén pedig Sándor Tamás László, Bodor Tibor, Wass József végzett.

A szokásos díjak mellett nem maradtak el a Longest (női, férfi), Nearest (közös) díjak kiosztása sem. A Nearest to pint40 cm-rel Vincze Alajos nyerte. A nőknél a leghosszabbat dr. Erdei Éve ütötte, míg a férfiaknál dr. Takács János vehette át a Longest díjat.

A versenyt követően a Magyar Szenior Golfozók Társaságának elnöke, Dietrich Tamás is elégedetten értékelte a napot:

„Le a kalappal a Magyar Golf Club csapata előtt, akik egy nagyon jól előkészített pályával várták a résztvevőket, amely ugyanolyan minőségű volt, mint a Magyar Kupán. Szerencsére az idő is velünk volt, bár benne volt a levegőben egy zivatar, amely végül csak a verseny után érkezett meg. Ennek ellenére a fülledt meleg igencsak kihívás elé állította az indulókat. A játéktempó jó volt, csúszás nélkül flottul lement a verseny.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés