A közgyűlés margójára

Már beszámoltunk arról, hogy nagyon pozitív hangvételű közgyűlést tartott csütörtökön a Magyar Golf Szövetség. Történtek bizakodásra okot adó előrelépések, mégis az esemény után, némi hiányérzet van bennünk. Lehet, hogy ez a mi hibánk, de többet vártunk tőle… Megannyi közérdekű fel nem tett kérdés maradt megválaszolatlanul (ha nem tesszük fel, akkor nem is tudjuk megválaszolni). A közgyűlés előtt rengeteg pletyka kapott lábra az előző és a jelenlegi golfelnökségről az anyagiakat illetően, hogy maradt-e pénz a kasszában, és ha igen, mennyi. Egy ilyen közgyűlésen annyi minden történik, így nem éreztük azt, hogy ez lenne a megfelelő hely és idő, hogy a sokak által nehezményezett témákat a közgyűlés előtt megvitassuk. Talán szerencsésebb lenne a jövőben ennek is teret adni egy fórum keretében. Végre tiszta vizet kellene önteni a pohárba és nyíltan megbeszélni a múlt és a jelen problémáit, valamint a jövő kihívásait.

Természetesen nagyon fontos a golf népszerűsítése, az új tagok bevonzása a sportba, valamint a marketing erősítése, így örömmel fogadtuk a két kommunikációs szakember kinevezését. Ugyancsak fontos a profik támogatása, hogy végre megvalósulhasson az olimpiai álom! De legalább ennyire alapvető lenne, hogy az aktuálisan felmerülő problémákkal is foglalkozzunk, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket és az ebből fakadó zümmögést és a sustorgást. Azt is megértjük és látjuk, hogy egy közgyűlésen sajnos nincs idő és mód hosszabban beszélni ezekről, hiszen egy ilyen összejövetelen a tagok nagyobb témákban és kérdésekben döntenek.

Tehát mi azt javasoljuk, hogy legyen a közgyűléstől függetlenül egy olyan fórum, ha úgy tetszik kerekasztal beszélgetés, ahol a golfozók a Magyar Golf Szövetség elnökségével és a klub vezetőivel együtt vitatnák meg a kérdéses pontokat évente egyszer vagy többször a helyzettől függően. Legyen szó a PC Caddie-ről, versenykiírásról, vagy más egyébről. Ahol mindenki elmondhatja tapasztalatait, kritikáit és az időközben felmerült problémákra az orvoslást. Ez azért is lenne fontos, hogy ne csak baráti beszélgetés keretében vitassuk meg a felmerülő gondokat, hanem adjunk keretet és helyet a megoldásra.  

Természetesen nagyon örültünk annak, hogy a Magyar Golf Szövetség elnöke elkötelezett a magyar golf iránt és derűsen látja a jövőt és megpróbál olyan hosszú távú szponzori szerződéseket, együttműködéseket kötni, amelyekből valóban profitál a magyar golf és véget vet annak, hogy néhány „centért” értékesítsen egy-egy versenyt.

Summa summarum, egy picivel többet vártunk. Bízunk benne, hogy építő kritikáink nyitott fülekre találnak és megvalósulhat az az őszinte, nyitott közeg és kommunikáció, ami ahhoz kell, hogy a Magyarországon épüljön, szépüljön és fejlődjön a golf!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés