A Ladies Golf Hungary, egy közösség, nőkért

Többszörös női bajnokunk, Batta Krisztina nem csak beszél, hanem cselekszik is. Korábban úgy nyilatkozott lapunknak, hogy küldetésének tekinti a magyar női golf felvirágoztatását. Nos, örömmel jelentjük, hogy a misszió kezdetét vette, ugyanis elindult egy platform a legnagyobb közösségi oldalon, Ladies Golf Hungary néven. A részletekről, a kezdeményezés megálmodóját, Batta Krisztinát kérdeztük.

„Ezen kezdeményezés célja, hogy a hölgyek minél szélesebb körében népszerűsítse hazai és nemzetközi platformokon a golfot, ők is részesei legyenek az életformának, amelyet ez a sport kínál. Véleményem szerint, ha a szebbik nemet be tudnánk vonzani a sportágba, akkor az hatással lehetne a családokra, melynek egyenes következménye a létszámnövekedés. A hangsúly - ezzel együtt - azon van, hogy ledöntsük azokat a sztereotípiákat, amelyek hozzátapadtak a golfhoz Magyarországon. 60 millió ember szerte a világban, akik űzik ezt a nagyszerű sportot, nem tévedhet. Emellett szeretnénk felhívni a figyelmet a golf pozitív hatásaira, egészségmegőrzés, üzleti kapcsolatépítés, társadalmi pozíció, családi program tekintetében. Mindezt együtt, közösségben, a régi játékosok segítségével és támogatásával”– kezdte beszélgetésünket Krisztina, aki kiemelte, hogy nem anyagi célok vezérlik:

„Ebből én pénzügyileg semmit sem profitálok. A kezdeményezés a magyar golfsport felemelkedését célozza meg. Hiszen az új golfozók növelik a bázist Magyarországon.  A recept egyszerű: szeretnék egy olyan közösséget létrehozni, ahova a hölgyek magabiztosan léphetnek be, erősítést és támogatást kapnak egymástól, valamint segítséget e fantasztikus sport megismeréséhez.  

Itt köszönném meg azt a rengeteg támogatást és bíztatást, amit az elmúlt időszakban kaptam. Nekem ez is azt jelenti, hogy ez egy jó kezdeményezés. Természetesen nem én találtam fel a spanyolviaszt, egyszerűen a külföldi tapasztalataimból merítek. Én tettem egy lépést Magyarországon, mindenféle nyomás és eredménykényszer nélkül, kizárólag a golf sport szeretetéből”– tette hozzá bajnoknőnk.

Batta Krisztina célja, hogy minden lehetséges helyen megjelenjenek, online és nyomtatott médiáktól kezdve, a versenyeken át.

Az első lépés lehet ebben a tekintetben a nyílt napok. Szorosan együttműködünk az Academy Golf és a Pannónia Golf Clubbal, ahol a különböző eseményeken rendszeresen jelennek meg új játékosok. Valamint igyekszünk körbejárni a lehetőségeinket és megjelenni, ahol csak lehetséges.

Az első időpontokat már le is kötöttük. Június 5-i nemzetközi nőnap alkalmából, amelyhez mi is csatlakozunk, június 10-én a Pannóniára hívjuk a hölgyeket nyílt nap keretében. 49 országban rendeznek valamilyen eseményt e körül a dátum körül, így mi sem maradhatunk ki! Ezenfelül lesz még nyílt napunk az Academyn június 15-én.

A jövő igen ígéretesnek tűnik, a nemzetközi trendeket tekintve, a golf, mint sport egyre több hölgyet vonz, akik érdeklődésüket egyre gyakrabban hobbivá, vagyis golfklub tagságivá váltják.
Az utóbbi évek európai tendenciái szerint a kezdő golfozók 54%-a nő!
Ez mindenképpen arra sarkall, hogy a magyarországi golf nagyköveteként lépjek fel. Ha én élvezem, más miért ne élvezhetné?”
– zárta gondolatait a Batta Krisztina.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés