Taroltak a balatoni bombázók

Fantasztikus eredménnyel zárt az általunk nagyra tartott Balatonudvariban működő „BB” csapata, Kötél Bencével és Bertényi Bencével a soraiban. Bizonyították a már oly sokszor emlegetett tézist: csak a következetes, fegyelmezett munka hozhat eredményt.  Kötél Balázs boldog szülőként nyilatkozott az ifjú tehetségekről.

„A gyerekek úgy készültek a Magyar Kupára, hogy szerettek volna mindenképp a dobogón végezni. Ez sikerült is. Az pedig külön öröm, hogy annak is az első két fokára állhattunk!

Bertényi Bence az első nap nagyon szépen játszott. A +3-as eredmény, pedig egy érett, jó játékból következett. Kötél Bence visszafogottan kezdett, ami a rossz puttoknak és a nem megfelelő stratégiai döntéseknek volt betudható. Minket is meglepett a +8-as eredmény, hiszen az előző hetek játéka messze nem ezt mutatta. De nem adtuk fel, mert bíztunk benne, hogy egy par alatti eredménnyel odaérhetünk a dobogóra, vagy akár az 5 ütéses hátrányt ledolgozva, magunk felé is billenthetjük a mérleg nyelvét.  Kötél Bence teljesítette a célkitűzést, és az összeszedett játékának, na meg egy kis szerencsének köszönhette az első helyét.

Bertényi Bence előtt le a kalappal, mert nagyon szépen teljesített a második nap is. Vezető helyről, abszolút nem megilletődve végig kézben tartotta a versenyt az ominózus 16-os lyukig. Ott sajnos volt egy rossz ütése, aminek következtében a homokban rossz helyre került. Onnan pedig talán túlontúl merész döntést hozott, így sajnos triplára hozta a szakaszt. Az utolsó lyukon meg sajnos kimaradt a par putt, ami rájátszást hozott volna. Az lett volna az igazi jó befejezése a versenynek.” – értékelte a fiúk teljesítményét Balázs, majd a tanulságokról is szót ejtett.

„Remek tapasztalatként szolgált a hétvége mindkettőjüknek. Bertényi Bence számára az, hogy végig figyelni kell minden egyes ütésre, illetve adott esetben egy rossz pozícióból is el kell vállalni egy bogey-t, majd menni tovább és küzdeni.

Kötél Bence pedig megtanulta, hogy sosem szabad feladni! Ha nem is megy a játék, akkor törekedni kell a veszteség minimalizására, mert jönnek a következő napok, amikor lehet javítani az eredményen.”

Kötél Balázs a második napon caddyként segítette Bencét, csakúgy, mint Bertényi Bertényi Balázs, aki mindkét körben ott volt fia mellett. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ez mennyiben befolyásolta az eredményeket.

„Egy caddy úgy gondolom, két-három ütést tud segíteni ilyen idős gyerekeknél, többet nem. Továbbra is az a hitvallásunk, hogy a két Bencének, minél többet kell egyedül játszania, mert nyerni egyedül kell megtanulniuk. Az utolsó fontos gurításokat egyedül kell beütniük, ott már nincs caddy, se szülő, vagy edző.”

Végezetül elárulta, hogy legközelebb itthon a  három hét múlva megrendezendő match play bajnokságon indulnak. A  külföldi játékosok miatt még kérdéses a mezőny összetétele de ettől függetlenül, most is a győzelem a cél!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés