A kis Bertényi beköszönt!

Jaczkovics Emma és Bertényi Bence vezet!

A szombati játéknappal elkezdődött a Magyar Kupa 29. kiírása a kiválóan előkészített kisoroszi pályán. Az idei évben kibővítették a kategóriákat és ezúttal többek között női és férfi bruttót is hirdetnek. A verseny évek óta presztízs viadal a megmérettetések sorában, így nagy népszerűségnek örvend a golfozók körében. Ezt bizonyítja az a tény is, mely szerint 38 flight, 113 (90 férfi és 23 nő) golfozója állt rajthoz a kétnapos torna nyitónapján.

Megérte korán kelniük a szurkolóknak, hiszen a legnagyobb esélyesek már kora délelőtt elindultak. Elég csak a duplázásra hajtó Kötél Bencére, az Amerikában pallérozódó felnőtt bajnokunka, Csányi Olivérre vagy a Magyar Kupa helyszínén korábban bajnokságot ünneplő Rózsa Dávidra gondolnunk. Nem beszélve a többiekről, Bertényi Bencéről, Greff Bálintról, Szeberényi Mátéról, Ralph Müllerről, Meznerics Gergelyről, Zilahy Csabáról és még hosszasan folytathatnánk a sort.

Ott van a női mezőny is, ahol a jó formában lévő fiatalok - Czernecki Laura, Kiss Polett Karolina, Lehoczky Fanni, Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma - és rutinos bajnokok - Vainio Győri-Molnár Mária, Batta Krisztina, Molnár Lászlóné és Wieser-Takács Zsuzsa - küzdenek többek között az idei Magyar Kupáért.

Ezek után lássuk kinek, hogy sikerült az első nap, amely kellemes napsütéses időben zajlott.

Éles küzdelem a Magyar Kupáért

Érik a meglepetés? Tettük fel a címben a kérdést. Hiszen úgy néz ki, hogy a Balaton Golf üdvöskéje, a 13 és féléves Bertényi Bence (75 ütés) nagyon beletalált valamibe, hiszen vezeti a mezőnyt a felnőtt és match play bajnok Rózsa Dávid (76) és a 2017-es bajnok Csányi Olivér (77) előtt, aki a többszörös év férfi golfozójával, Szeberényi Mátéval ért el azonos eredményt. Ezután az 5. helyen holtversenyben áll, 2017-es szenior bajnokunk dr. Horváth Péter és Gratzl Ferenc kettőse 79-et ütve.

Felmerül a kérdés, mégis hova tűnt a címvédő Kötél Bence? Nos, Bence 80-as eredménnyel zárta a napot a 7. helyen, Rajki István és Szalay Attilával egyetemben. Bence hátránya 5 ütés a versenyben vezető Bertényi Bencével szemben. Ám még hátra van egy nap, ahol még bármi megtörténhet.

Hoppácska, Jaczkovics vezet!

A szerényebb létszámú 23 fős női mezőny eredményei láttán is felkaphatjuk a fejünket, ugyanis a lista élén Jaczkovics Emma nevét olvashatjuk (83 ütés), Kiss Polett Karolinát (84) és Berkenyei Daniellát (85) megelőzve. A negyedik helyen Czernecki Laura (86) zárt. Őt követte a remek teljesítmény nyújtó Földházi-Nagy Zsófia (87).

Majd következnek a 2016-os, 2017-es szenior női bajnokok, Molnár Lászlóné és Wieser-Takács Zsuzsa, akikhez még Zsadányi Ildikó csatlakozott 91-et ütve a hatodik helyen. Hátrányuk már jelentősnek mondható az élmezőnyhöz képest. Őket követte Batta Krisztina 92-t játszva. A top 10-et dr. Kárpáti Szilvia és Koharek Anna kettőse zárta 93-as eredménnyel.

 

I. nap EREDMÉNYEI ITT!

MÁSODIK NAPI STARTLISTA ITT!

 

Férfi Nettó: Salamon Balázs (66), Szalay Attila (69), Rajki István (71)

Női Nettó: Fiserné Koplányi Eszter (76), Boross Lily (78), Kecskés Kornélia (83)

Szenior Férfi Nettó: Malatyinszki Tamás (68), Gratzl Ferenc (70), Gyalogh Kálmán (72)

Szenior Női Nettó: Molnár Lászlóné (77), Wieser-Takács Zsuzsa (77), Dr. Kárpáti Szilvia (77), Palotásné Horváth Zsuzsa (77)

Junior Fiú Nettó: Nagy Ármin (68), Horváth Erik (70), Bertényi Bence (71)

Junior Lány Nettó: Földházi-Nagy Zsófia (66), Berkenyei Daniella (73), Jaczkovics Emma (73)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés