„A megfelelő játékritmus és a jó pálya adott lesz”

Hétvégén következik a várva várt első szövetségi verseny, a 29. Magyar Kupa, melyre keresve sem lehetne jobb helyszínt találni, mint ahol annak idején (1990-ben) a tradíció elkezdődött. A Magyar Golf Club elnöke és a pálya tulajdonosa, Nagy István, bizakodva tekint a hétvégére – mint mondta –, minden adott egy remek tornához, ahol igyekeznek a Magyar Golf Szövetséggel karöltve a gyorsabb játéktempót segíteni.

A magyar Old Course – nevéhez méltóan –, erre az idényre is éppolyan lelkesen készült, mint az eddigiekre. Igyekeztek a pályát úgy menedzselni, hogy a ranglista versenyre, valamint a 29. Magyar Kupára csúcsformában legyen. Sikerült! Több játékos is elismerősen nyilatkozott a pályáról. Az elnök, Nagy István szintén elégedett az elvégzett munkával:

„A ranglista verseny alkalmával szerettük volna megmutatni a játékosoknak, hogy mire számíthatnak a Magyar Kupán. A pálya jelenleg a legjobb formáját mutatja, a greenek gyorsak (3 mm + hengerezés), a fű is kiváló kondícióban van. Tehát a megfelelő játékritmus és a jó pálya adott lesz, innentől kezdve már csak a versenyzőkön múlik, mit hoznak ki belőle. Lesznek forecaddie-k az ominózus 1-es, 2-es, 3-as, valamint a 6-os szakaszokon, hogy az esetleges fennakadásokat elkerüljük.”

Nagy István azon szerencsések közé tartozik, aki 1999-ben sikerült elhódítania a hőn áhított kupát. A hétvégén nemcsak szervezőként, de játékosként is ott lesz a telt házas versenyen, ahol igyekszik a legjobb formáját hozni.

„Egy jó játékot várok magamtól. Nem akarok plusz nyomást helyezni magamra, egyszerűen szeretnék stabilan, hcp körüli, jobb esetben hcp alatti eredményt hozni. Ha ez sikerül, már elégedett leszek. Bizakodó vagyok, ugyanis a hétvégi játékomban maradt néhány ütés. Ebben nagy része volt a tavaszi 12 napos tisztítókúrámnak is, ami egyfajta böjt, így a fizikai gyengeség jelei már megmutatkoztak. Szerdától azonban már ehetek rendesen, így remélhetőleg hétvégére helyre áll a kondim is.” 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés