Jogerős eltiltás

Pert nyert a Herendi a Zara Home ellen

A Herendi Porcelánmanufaktúra készletének utánzásától jogerősen eltiltotta a ZARA Home-ot a Fővárosi Ítélőtábla. A peres eljárást azért indította a Herendi Porcelánmanufaktúra, mert 2016 januárjában tudomására jutott, hogy a ZARA Home Magyarország Kft. egy Herendi porcelán teáskészlet utánzatát gyártatta le, és hozta forgalomba üzleteiben, valamint webáruházában.

A jogerős ítélet megállapította, hogy a ZARA Home által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlóak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészlet családjával mind a külső megjelenés, mind az összhatás tekintetében. A Fővárosi Ítélőtábla ezért jogerősen eltiltotta a ZARA Home-ot a további jogsértő magatartástól, elrendelte a jogsértő termékek megsemmisítését, valamint ezen felül arra kötelezte a ZARA Home-ot, mint pervesztes céget, hogy a sajtóban jelentesse meg a jogsértő magatartását, ezzel is nyilvános elégtételt adva a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. rendkívül fontosnak tartja a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogai hatékony védelmét és az azok érdekében történő azonnali fellépést, adott esetben még az olyan hatalmas multinacionális cégek ellen is, mint a ZARA Home. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel 200 éve készíti Hungarikumnak számító kézműves termékeit, és mindig is nagy hangsúlyt fektetett a Herendi márka védelmére, amely jogérvényesítési munkában több mint 10 éve a szellemi alkotások jogára specializálódott Sár és Társai Ügyvédi Iroda segíti.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés