Balázsi a legjobb szenior, 3. a magyar csapat Csehországban

Kétnapos FIFG 500-as besorolású versenyt rendeztek Csehországban a hétvégén, amit pénteken egy FIFG 100-as viadallal is megtoldottak. A tavalyi világelső, brit Ben Clarke verhetetlennek bizonyult, Balázsi Csaba lett a hétvége legjobb 45 éven felüli játékosa, a magyar csapat a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott.

A csehországi footgolf maraton már pénteken elkezdődött, a hétvégi FIFG 500-as Central Cup előtt FIFG 100-as tornát rendeztek a Golf Klub Botanikában. Ezt Ben Clarke nyerte, aki, mint később kiderült, ezzel remekül hangolt a kétnapos versenyre is. Simonyi Gábor (FTC) volt a legjobb magyar, aki hetedik lett, a szeniorok között Tajtyi Róbert (BFGT) harmadik helyen zárt és összesen hét honfitársunk fért be a top tízbe ebben a kategóriában.

A szombaton és vasárnap rendezett, kétnapos Central Cupon sem volt jobb senki Ben Clarke-nál, Bacskai Bence (Hole Hunters) és Simonyi a nyolcadik legjobb eredményt elérve voltak a legjobb magyarok. A szenioroknál Balázsi Csaba (BFGT) az olasz Daniele Sparacca ellen maratoni, négyszakaszos playoffot nyerve kaparintotta meg az aranyat, Zsuppán Péter (Outsiders) harmadik lett, és ezúttal is hét magyar fért bele a legjobb tízbe. A magyar csapat a britek és szlovákok mögött lett harmadik.

− Nagyon boldog vagyok, ez a playoff nagyon kemény volt. Több napja játszhatom a tizenhetes és tizennyolcas szakaszt, egyszer sem sikerült igazán jól, de most a szétlövésben jók voltak a közelítők − fogalmazott Balázsi rögtön a playoff után. − Van hiányérzetem, de összességében elégedett vagyok, mert kiegyensúlyozottan játszottam. Ezt kell megtartani, szeretném az egyik kvótát megszerezni Magyarországon a szeniorok között a vb kvalifikációban, ezért megyek minél több versenyre, és szorgosan gyűjtögetem a pontokat.

A szenior playoff a Footgolf Hungary facebook oldalán visszanézhető.

EREDMÉNYEK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés