Bálint továbbra is a Top 3-ban!

Szeles időjárás fogadta a Gymnasiade résztvevőit a második játéknapon, amely némileg átrendezte a mezőnyt. A Závaczki család elégedett a szervezéssel és nagyon motiváltak a harmadik nap előtt, ugyanis Bálint az utolsó flight-ban küzd a dobogóért.

„A mai napon egészen más körülmények vártak a golfozókra. Az előző napi 27 fokkal szemben, ma 14-15 fok volt a jellemző, ráadásul bő két ütős északi szél nehezítette a játékot. Ezek a körülmények egyáltalán nem tartoznak a kezelhetetlen kategóriába, de a mezőnyt így is rendesen átformálta. Bálint egy ütés előnnyel kezdett ma az első helyen és három ütéses hátrányban zárta a napot a vezető francia sráchoz képest. Ami tegnap sikerült, az ma kissé döcögősebben ment.  

A rendező ország minden tekintetben kitesz magáért a verseny szervezése kapcsán. Bár a golf kis létszámmal és csak bemutató jelleggel szerepel ezen a világjátékon, a tegnapi napon meglátogatta a sportolókat a marokkói sportminiszter. A 16-os szakasz elütőjén kézfogással üdvözölte Bálintot. A kísérete és a klub prominens tagjai tapssal jutalmazták Bálint kezdő ütését, amely mintegy két méterre állt meg a lyuktól. Birdie. Talán jó lett volna, ha ma is tiszteletét teszi a marokkói sport első embere, hiszen Bálint ma sajnos bogey-t játszott ugyanott. Ezzel együtt - és három birdie-vel - +2 lett az eredménye. Ez a két nap utáni nulla, jelenleg a harmadik helyre elég. Holnap az utolsó flight-ban küzd Bálint a dobogóért.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés